Kapadokya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 1’inci sınıf öğrencileri için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi. Uçhisar Sanat Yerleşkesi’ndeki törende, öğrencilere beyaz önlükleri, protokol ve Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyelerimiz tarafından giydirildi.

Törene, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Öztürk, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bülent Pişkin, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren, Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Umut Kural, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Serdar Sütcü, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat İçen, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldılar.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Öztürk, “Bu yıl öğrencilerimiz ilk defa beyaz önlük giyecekler ve mesleklerine başlangıç yapacaklar. Beyaz önlük benim aklımda şeffaflığı, dürüstlüğü, doğruluğu, parlaklığı ve bütün güzellikleri temsil ediyor. Toplumumuzun beyaz önlüklülerden yani hekimlerden, diş hekimlerinden beklentisi, talepleri üst düzeydedir. Bu talepler hiçbir zaman eksilmez, üstelik artarak devam eder ve süreklidir. Bu da hekimlere düşen görevi daha da zorlaştırır. Bu beklentiye cevap vermek, bu beklentiyi karşılamak, haklı talepleri karşılamak oldukça zordur. Bu zorluklar sizi yıldırmasın, umutsuzluğa sevk etmesin. İnanıyorum giydiğiniz beyaz önlük gibi temiz, saf ve beyazın bitmez ferahlığı gibi hizmetler üretmek, kendinizi en iyi şekilde yetiştirmek için gayret göstereceksiniz. Bu konuda Üniversitemiz bütün imkanları, donanımları ve öğretim görevlileriyle sizin yanınızdadır ve hizmetinizdedir. Her zaman Üniversitemiz sizin için bir yuva olma özelliğini sürdürecektir. Sizlere üstün başarılar ve parlak gelecek diliyorum, bahtınız ve ufkunuz açık olsun” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bülent Pişkin ise konuşmasında, “Bugün mesleğe başladığınız ilk gün, hep beraber kutlayacağız. Sizi bu mesleğe bugün yapılacak beyaz önlük giyme töreniyle dahil edeceğiz. Genç olmak dünyanın en güzel şeyi, sadece bir genç dünyayı değiştirebilir. Bu ülkeyi, bu toprakları, bu kutsal yuvayı ve bu dünyayı daha iyi bir yer yapmak için her gün çabalayacağız. Bugün beyaz önlüklerinizi giyeceksiniz, beyaz umudun rengidir işte bu nedenledir biz doktorlar 60'lı yıllardan beri beyaz giyiyoruz. Sizler umudun çocuklarısınız, giydiğiniz bu beyaz önlükler leke kaldırmaz, en ufak bir leke bu önlüklerde görünür, o yüzden önlüğünüze asla leke sürdürmeyin" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Prof. Dr. Bahadır Giray tarafından diş hekimliği 1’inci sınıf öğrencilerine beyaz önlük giyme münasebetiyle ilk ders verildi.