Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftçi, sosyal medya hesabından açtı ağzını yumdu gözünü...

Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftçi yaptığı açıklamasında şunları ifade etti; "Anlatacakları başarı hikayesi olmayınca yapacakları bir şey var. Müntesiplerini uyutarak motive etmek yada yalanla dolanla, iftira ile algı oluşturarak rakibi karalamak.

Hırsından gözü dönmüş muhbir-sen’in başkanı tarafından yapılan talihsiz açıklamayı esefle kınıyorum. 8 yıl önce meydana geldiği ileri sürülen ve o dönemde inceleme konusu yapılan ve herhangi bir cezai işleme gerek duyulmayan konuların günümüzde tekrar ısıtılarak başlatılan soruşturma sonucunda müfettiş raporu doğrultusunda her hangi bir disiplin cezası teklifi edilmemiş olmasına ve soruşturma konusunun Cumhuriyet Savcılığı boyutu olmamasına rağmen aklınca eleştiri getirip konuyu saptırmaya çalışıyor. Bu zevat kişileri sendikal mücadelenin merkezine koyarak zihniyeti gereği yıpratmayı, itibarsızlaştırmayı ahlak edinmiştir.

Müfettiş raporuna karşı üyemiz Mustafa Çiftci tarafından tevzi-i tahkikat istenmiş ve karşı dava açılmıştır. İtibar suikastçılarına ve muhbirlik yapanlara karşı gerekli suç duyurularında bulunmak için gerekli tüm hazırlıklar tamamlamıştır. Nihayetinde hem idare hemde hukuk tarafından karar verecektir.

Kanun çizgiyi çeker

Bu çizginin altında

Kiminin gövdesi kiminin parmağı kalır.

Bekleyip görmek lazım kimin ne kadarı bu çizginin altında kalıyor.

Sonuca herkes katlanır. Nihayeti belli olmayan konular üzerinden insanları yaftalayarak buradan sendikal çalışma yaptığını sanmak onların literatürde sendikacılık olabilir ancak toplum nezdinde karşılığı yoktur.

Sorumluluk sahibi olması gereken kişilerin kullandığı üsluba, dile ve alanda oluşturduğu kirliliğe dikkat etmesi gerekir. Ancak bu itibar suikastçilerinden bu beklenmez." ifadelerini kullandı.