Tutkuyla ve kararlı bir şekilde çok çalışarak, araştırarak, kaliteyi ön planda tutarak ve gençleri sevgiyle kucaklayarak gelecek nesillerin hizmetinde olmak İNANCIYLA çocuklarımızın; ülkemizde ve dünyada hayal ettikleri lise ve üniversitelere yerleşerek, öz güvenleri yüksek, başarılı, ülkesi ve insanlığa yararlı bireyler olarak yetişmeleri için güçlü eğitim kadromuzla yolumaza hız kesmeden devam ediyoruz.

5 Dil 2 Beceri

Eğitim stratejilerini, öğrencilerin21. Yüzyıl becerileriyle donanmaları üzerine kurgulayan Uğur okulları, hem merkezi sınavlarda hemde uluslararası yarışmalardaki şampiyonluklarıyla dikkat çekmektedir. Uğur okulları 5 dil ve 2 beceri kazanımı ile Türkiye’yi Dünyada temsil etmektedir. 
5 DİL
1.Türkçe:Hayat başarısının artması için anadili öğrencilerimize çok iyi öğretmek.
2. Matematik: Matematik disiplinini, diğer tüm disiplinlere ilişkilendirerek, öğrencilerimizin bilimi hayatla ilişkilendirmesini sağlamak.
3. İngilizce: İyi İngilizce konuşan, anlayan ve kendini ifade edebilen bireyler yetiştirmek.
4. STEM ve kodlama: Teknolojinin mantığını iyi anlayabilmek, daha verimli kullanabilmek.
5. Davranış: Öncelikle iyi insan olabilmek
2 BECERİ
1.    Sanat
2.    Spor
Metodbox
Eğitimde teknoloji yatırımlarına 10 yıl önce başlayan Uğur Okulları 4 yıldır kişiye özgü ve yapay zeka tabanlı öğrenme ve öğretme platformuMetodbox’ıkullanmaktadır.
Metodbox ile öğrencilerimiz 1. sınıftan itibarenMüfredeta uygun dersler, konu anlatımları, soru bankaları, videolar gibi binlerce içeriğe ulaşabilmekte hem eksiklerini giderip hemdeders tekrarı yapmaktadırlar.
Özellikle Sınavlara hazırlanan öğrenciler için Metodbox da hedef belirleme uygulaması bulunmaktadır. Metodbox ile hedef belirleme, öğrencinin istedikleriyle ilgili farkındalık kazanması ve uygun çalışmayı planlama sürecidir. Öğrencilerimiz kendilerine uzak ve yakın olmak üzere hedefler belirleyerek çözdüğü testlerin değerlendirmesini yapıyorlar. Buna bağlı olarak öğrenciler hedeflediği lise için bir yol haritası çıkarıyor. Konu kavrama testlerinde öğrenci başarılı değil ise paralel bir teste yönlendiriliyor yada testlerde başarılı sonuç elde ederse sonraki konuya geçmesi için uyarıyor. Başarıyı kaydeden yapay zekâ, öğretmenle birlikte öğrencileri sınava hazırlıyor.