Eğitim ve öğretim faaliyetleri kapsamında, her derece ve türdeki resmî ve özel okul/kurumlarda, kurum içinde ve dışında hayat boyu öğrenmeyi sağlamak, yürütülen faaliyetler sonucunda ortaya çıkan öğrenmek-öğretmek, değişmek-değiştirmek kavramları çerçevesinde iyi örnekleri paylaşmak, bu örneklerden haberdar olmak ve özgün çalışmaları belirleyerek ön plana çıkarıp model alınmasını amaçlayan “Eğitimde İyi Örnekler-Nevşehir 2016" Projesi kapsamında başvurular başladı. Başvuruların nasıl yapılacağına dair başvuru kılavuzu http://nevsehir.meb.gov.tr/ adresinde yayınlandı. 
Bilindiği üzere “Eğitimde İyi Örnekler Nevşehir 2016” çalışması eğitim personelinin “Başvurularının birbirleriyle rekabet ettiği” ya da başvuruların “İyiden kötüye doğru sıralandığı” bir yarışma olmayıp, eğitim personelimizin geliştirdikleri örnekleri birbirleriyle paylaşmalarına ve birbirlerine model teşkil etmelerine imkân sağlamayı hedeflemekte.
Bu hedef kapsamında geliştirilen seçme koşulları paylaşımda sunulacak örneklerin kalitesini arttırmayı dolayısıyla katılımcıların öğrenme fırsatlarını geliştirmeyi amaçlamakta. Bu bağlamda, “Eğitimde İyi Örnekler Nevşehir 2016” projesi kapsamında çalışmalarını sunacak her derece ve türdeki resmî ve özel okul/kurumların, yayınlanan başvuru kılavuzunu inceleyerek çalışmalarını İl Milli Eğitimi Müdürlüğüne sunmaları istendi.