Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Merkez Recep Tayyip Erdoğan Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen ve okul yemekhanesinde düzenlenen  iftar programına ardından da, Eğitime Destek Platformu Toplantısına katıldı.

Ayrıca; İmam Hatip Okulları Eğitim Platformu Başkanı Avukat Mustafa Yavuz ve platform üyeleri de, eğitime ve öğrencilere destek amacıyla iftar programında yer aldı.    

Eğitime Destek Platformu Başkanı, üyeleri, Okul yönetimi, öğretmen ve öğrenciler ile iftar programında bir araya gelen Vali İlhami Aktaş, Ramazan Ayı dolayısıyla bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyetini ifade ederek, öğrencilere ve programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Tüm katılımcıların ve öğrencilerin Ramazan aylarını ve yaklaşan Ramazan Bayramlarını tebrik etti. 

Okul Müdürü Sağır ve Platform Başkanı Yavuz ise; “İftar programımıza iştirak eden başta Sayın Valimiz İlhami Aktaş’a, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, platform üyelerimize ve tüm davetlilerimize teşekkür ediyoruz” dediler. 

İftar sonrası Vali Aktaş, öğrenciler ile yakından ilgilenerek, dersleri ile ilgili onlarla sohbet edip, istek ve taleplerini dinlerken, öğrenciler ise ilgilerinden dolayı kendilerine teşekkür ettiler. 

Düzenlenen iftar programına; Vali İlhami Aktaş ve oğlu Ahmet Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir,  İl Müftüsü Yakup Öztürk, Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Veli Sağır, İmam Hatip Okulları Platformu Başkanı Av. Mustafa Yavuz, Alemdar İmam Hatipliler Dernek Başkanı Dr. Fatih Yakut, Ensar Vakfı Başkanı Mustafa Kılınç, Safa Vakfı ve Verenel Derneği Nevşehir İl Temsilcisi Seyit Karadeniz, Eğitim-Bir Sendikası Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftçi, Enderun Eğitim Vakfı Başkanı Mustafa Aydoğdu,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Saltık, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

İftar programının ardından, Eğitime Destek Platformu Toplantısı yapıldı.
Nevşehir Merkez Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Toplantı odasında düzenlenen toplantıya; Vali İlhami Aktaş’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir,  İl Müftüsü Yakup Öztürk, Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Veli Sağır, İmam Hatip Okulları Platformu Başkanı Av. Mustafa Yavuz, Alemdar İmam Hatipliler Dernek Başkanı Dr. Fatih Yakut, Ensar Vakfı Başkanı Mustafa Kılınç, Safa Vakfı ve Verenel Derneği Nevşehir İl Temsilcisi Seyit Karadeniz, Eğitim-Bir Sendikası Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftçi, Enderun Eğitim Vakfı Başkanı Mustafa Aydoğdu ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Saltık katıldı.
Toplantıda İmam Hatip Lise ve Ortaokullarının genel durumları ve başarıları değerlendirilerek, kaliteli bir eğitimin sağlanması, milli ve manevi değerlerin korunması, STK’larla işbirliği konuları üzerinde duruldu.
Karşılıklı görüş alışverişi ile platform sona erdi.