Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci, ek ders ücreti ödemelerinin bayramdan önce yapılmasını beklediklerini dile getirdi.  

Başkan Çiftci, "Eğitim-Bir-Sen olarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na başvurarak, 2022 Nisan ayına ilişkin ek ders ücreti ödemelerinin, bayramdan önce en geç 29 Nisan 2022 tarihi itibarıyla yapılabilmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını talep ettik. 

01.12.2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda öğretmenlerimize her ay itibarıyla tahakkuk ettirilen ek ders ücretleri, takip eden ayın birinci günü ödenmektedir. 2022 Mayıs ayının ilk gününün hafta sonuna denk gelmesi ve sonrasında Ramazan Bayramı dolayısıyla resmî tatil ve muhtemelen idari izinli sayılma nedeniyle ek ders ücreti ödemelerinin en erken öngörülen tarihten bir hafta sonra gerçekleştirilebileceği görülmektedir. Bu nedenle, 2022 Nisan ayına ilişkin ek ders ücreti ödemelerinin, en geç 29 Nisan 2022 tarihi itibarıyla gerçekleştirilebilmesi hususunda gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir" diye konuştu.