Ensar Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Mustafa KILINÇ yaptığı yazılı açıklamada; Ülkemizin en önemli STK larından birisi olan Ensar Vakfının tüm il ve bazı ilçelerde bulunan Şubelerinin Başkan ve üyeleriyle Genel Merkez yöneticilerinin katıldığı Ankara’da üç gün süreyle yapılan Ensar Vakfı Şubeleri Büyük Türkiye Buluşmasına İlimizi temsilen Şube Başkanı Mustafa KILINÇ ile Vakıf Sekreteri İbrahim YOLALAN katıldılar.

Dört oturum halinde yapılan toplantı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Ensar Vakfı Genel Başkanı İsmail Cenk DİLBEROĞLU yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiği konuşmasında ülke çapında 10.000 öğrenciye barınma imkânı sağlayan vakfın, 2.000 öğrenciye de burs verdiğini belirtti. Din Eğitimi ve Değerler Eğitimi alanında 36 yıldır hizmet ettiklerini söyledi ve çalışmalarından dolayı tüm şubelere ve bu çalışmalara destek veren herkese teşekkür etti. Daha sonra Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İhsan ERKUL ile İHL Türkiye Koordinatörü Zeynel ÖNAL İmam Hatip Liseleri ve Ortaokullarının son durumları hakkında istatistikî bilgiler verdiler. Birinci Oturumun son konuşmasını yapan Ensar Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah KIYIKLIK bugün Vakfın çok iyi bir yerde olduğunu ancak daha çok insana ulaşmak için daha çok çalışılması gerektiğini belirtti.

Toplantının ikinci oturumuna katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet GÖRMEZ bu ümmetin tarihte medeniyetler oluşturduğunu ve bunda da Vakıfların büyük rolü olduğunu belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığının her zaman bu alanda çalışan STK lar ile işbirliği içinde olunacağını ifade etti. Olağanüstü bir dönemden geçtiğimizi ve bu dönemde güçlü bir Din Eğitimi ve Değerler Eğitimi için çalışılması gerektiğini söyledi.

Toplantının üçüncü oturum misafiri olan MEB Müsteşarı Doç.Dr. Yusuf TEKİN ise Milli Eğitimde devrim niteliğinde yapılan ve yapılacak işlerde mutlaka STK ların desteğine ihtiyaç olduğu belirttiği konuşmasının ardından Şube Başkanlarından gelen sorulara cevap vererek bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantının son oturumunda Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.Şaban KIZILDAĞ ‘’Mazeret Yok’’ başlıklı sunumuyla Şube Başkanlarının moral ve motivasyonunu yükseltti.

           Ankara Büyük Anadolu Termal Otelde düzenlenen akşam yemeğine Sayın Bakanlarımız, Milletvekillerimiz ve Genel Müdürlerimiz yoğun bir ilgi gösterdiler. Başbakan Yardımcısı Yalçın AKDOĞAN ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap AŞÇI teşekkür konuşması yaptılar. Programın son gününde ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, TBMM, Tacettin Dergahı ve Hacı Bayram-ı Veli Türbesi ve Camii ziyaretleri yapıldı.

          Ankara'daki program boyunca bizleri yanlız bırakmayan Nevşehir Milletvekilimiz Sayın Ebubekir GİZLİGİDER'e Vakıf Yönetimi adına teşekkür ederiz.

Mustafa KILINÇ
ENSAR Vakfı Nevşehir Şube Başkanı