Karapınar ilkokulu öğretmenleri ve öğrencileri e twinning projesi kapsamında "Geçmişteki Gelecek Projesi”nde  her hafta  ınıflarında tarihe ,bilime ve sanata yön veren konuklarla tanışıyor. 

Öğrenciler Bu Projeyle Geçmişten İlham Alıyor 

Acıgöl Karapınar İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri eTwinning kapsamında "Geçmişteki Gelecek " konulu projeleriyle, özellikle pandemi sürecinde, daha eğlenceli, sürprizlerle dolu ve dikkat çekici bir öğrenme ortamı sağlamak amacıyla etkinlikler yapıyorlar. 

Yeteneklerini Keşfediyorlar 

Proje kapsamında öğrenciler derslerde adı geçen tarihe ,bilime ve sanata yön veren ve sınıf seviyelerine uygun bu değerli insanları tanımaları, sohbet etmeleri ve kendileri için kalıcı öğrenmenin yanında, ilham almaları amacıyla sınıflarında ağırlıyor. Böylece öğrenciler yaşadıkları dönemin çok ötesine ışık tutan bu değerli konuklarla tanışıp, onlardan her şeyi nasıl başardıklarını görmelerini isteniyor. Böylece öğrencilerin sanata, bilime ve tarihe ilgisini arttırıp daha etkileşimli bir eğitim ortamı sağlanarak yeteneklerini keşfetmeleri sağlanıyor. 

Çocuklar Geçmişin Kahramanlarını Öğrenirken Bizim Görevimiz Geleceğin Mimarlarını Keşfetmek 

Projeye Acıgöl Karapınar İlkokulu yanı sıra Nevşehir Boğaz İlkokulu, Konya /Karapınar Amil Önal İlkokulu ve Muş /Adaksu Şehit Selçuk Yabansu İlkokulundan 8 öğretmen ve 72 öğrenci katılmakta.  

Proje, bünyesinde birçok eğlenceli etkinlikler barındırmakta. Sizler de hem kendi çocuklarınızın hem de öğrencilerinizin bu etkinliklerden faydalanmalarını istiyorsanız projenin "Geçmişteki gelecek" ismiyle Instagram, Facebook ve Blogger hesaplarını ziyaret edebilirsiniz.