Türkiye’nin ve Nevşehir’in örnek okulu Altınyıldız Eğitim Kurumları olarak geleceğimizi aydınlatacak gençlerimizi yetiştiren tüm öğretmenlerimizi tebrik ederek  “Öğretmenler Gününü” kutlarız.

24 Kasım 1928 tarihinde, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmeni ünvanını aldığı gündür. 24 Kasım, 1981’den beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Cumhuriyetimizin Baş Öğretmeni Mustafa Kemal Atatürk’ün ve ebediyete uğurlamış olduğumuz öğretmenlerimizin ruhunu yad ederek, Başöğretmen Atɑtürk'ün birer yansıması olan öğretmenlerimiz, övgülerin en güzeline layıksınız. Başöğretmen Atatürk, her durum ve şart altında öğretmenlere büyük görevler düştüğü inancındaydı.

Bu nedenle Atatürk “Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözleriyle öğretmene verdiği önemi, duyduğu saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir.

Sürekli değişim ve gelişimin var olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bu değişim doğal olarak eğitim ve öğretim ile ilgili unsurları da etkilemektedir. Eğitim-öğretim artık durağan bir süreç olmaktan çıkmış, sürekli sorgulanması gereken dinamik bir süreç halini almıştır. Öğrenciye devamlı değişen durumların gerektirdiği bilgi ve becerileri kişisel çaba ile öğrenebilme ve öğrendiklerini sosyal yaşam becerileri içerisinde gelişen, değişen özel durumlarda uygulayabilme yeteneğinin kazandırıldığı yeni bir eğitim anlayışını getirmiştir. Öğrenciye öğrenmenin öğretildiği bu eğitim anlayışı beraberinde yeni bir öğretmen modelini de getirmektedir. Şu an içerisinde yaşadığımız COVİD-19 pandemi sürecinde uzaktan eğitim modeli uygulamalarımızda da öğretmenlerimiz aktif olarak öğretme –öğrenme-yaparak uygulama ve sonrasında sorgulayıp değerlendirme sürecini etkin olarak yürütmektedirler.

Yeni öğretmen modelinde öğretmen öğrencilerini ayrı ayrı bireyler olarak görerek, değer vermektedir.  Her öğrencinin ayrı bir dünya olduğu, topluma mutlaka iyi ,erdemli ve donanımlı insan özellikleriyle  kazandırılması  bilinciyle yaklaşmaktadır. Öğrencilerimizin kalplerini kazanma adına, onlara bir şeyler öğretme adına her fırsat değerlendirmektedir.

Bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri, yenilikleri izlemek ve ülkemizin gelişmesine katkı sunmak hatta belirleyici olmak için Özel Altınyıldız Eğitim kurumları her zaman öncü olmuştur. Bize doğruyu, güzeli, iyiyi, mertliği, milli duyguları ve Atatürk ilkelerine bağlılığı öğreten öğretmenlerimizdir. Bizler onların eseriyiz.                     

Altınyıldız Eğitim Kurumları, aklın ve bilimin ışığında Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımak için emek veren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler gününü kutlar, başarılarının devamını dileriz.