Gülşehir Meslek Yüksekokulu binası Hacı Bektaş Veli Üniversitesine devredildi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Gülşehir Belediyesi arasında yapılan protokol neticesinde Gülşehir Meslek Yüksekokul Binasının devri yapıldı.

Huzurevi olarak yapımı tamamlanan, 2009 yılında Meslek Yüksekokulu açılması gerekçesiyle kullanımı Nevşehir Üniversitesi’ne (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ) verilen bina, Gülşehir Belediyesi’nin 10/10/2014 tarihinde aldığı meclis kararı ile mülkiyeti üniversiteye devredildi.

 

10/10/2014 tarih ve 71 sayılı meclis kararında, Mülkiyeti Gülşehir Belediyesine ait Karavezir Mahallesi Kamışlıyar mevkii 30-34-E pafta 192 ada 47 parseli teşkil eden 3458.96 m2 miktarındaki taşınmaz üzerinde bulunan bina ve avlusunun, 5393 Sayılı Belediyeler Kanununun 75.Maddesinin "d" bendi gereği Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü adına Üniversite eğitim ve öğretimi yapılması şartı ile bedelsiz kullanılmak üzere mülkiyetinin devredilmesine, eğitim ve öğretim dışında kullanıldığı takdirde binanın mülkiyetinin tekrar Gülşehir Belediyesine devredilmesine oy birliği ile karar verildiği belirtildi.

 

 Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, binanın devredilmesinin gerekliliğini belirterek şu görüşlere yer verdi: ‘’ Binanın fiziki olarak tadilat geçirmesine engel teşkil eden bu durumu ortadan kaldırmak için böyle bir karar aldık. Rektörlüğün bina için ayırdığı ödenek, bina sahibi olmadıkları için kullanılamamakta idi. Biz de eğitim – öğretim de kullanılması şartı ile binayı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine devrettik’’ dedi.