Nevşehir Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi Resim ve Müzik alanında ilimizdeki 6-12 yaş arası öğrencilere yönelik ücretsiz yetenek seviye tarama çalışması yapacak.Tarama sonucunda velilere “orantılı yetenek seviyesi” raporu verilecek.

Konu hakkında görüşünü aldığımız okul müdürü Semih DEDE İl milli eğitim müdürlüğünce de desteklenen bu çalışmanın öncelikli amacının velilerin çocuklarındaki yetenek oranını öğrenmeleri ve bu sonuca göre pozisyon almalarını sağlamak olduğunu,bir çok velinin kendi çocuklarının yetenek seviyelerini tam olarak bilemediğini ve  yönlendirme yapamadıklarını,bu çalışmayla bunun önüne geçmek istediklerini ifade etti.

Başvurular 1 Eylül 2017 tarihine kadar yapılacak.Velilerin şahsen veya telefon yoluyla okula ulaşmaları gerekiyor.
Okul Tlf: 0384-2154605
NEVŞEHİR ŞEHİT DEMET SEZEN GÜZEL SANATLAR LİSESİ
6-12 YAŞ ARASI YETENEK TARAMA ÇALIŞMASI AÇIKLAMA VE ŞARTLARI

 
  1. Bu çalışma,Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi tarafındanSosyal Etkinlikler Yönetmeliğinin “Toplum Hizmeti” kapsamında yapılmaktadır.
  2. Bu çalışmadaki amaç ilgili alanlarda eğitim adına farkındalık oluşturma ve ailelerin çocuklarındaki yetenek düzeylerini fark edebilmesi ve pozisyon alması düşüncesiyle yapılmaktadır.
  3. Tarama (yetenek ölçümü) Eylül ayı’nın ilk haftasında okulumuzda yapılacaktır.
  4. Taramaya 6-12 yaş arasındaki tüm öğrenciler katılabilir.
  5. Başvurular öğrenci velisi  tarafından 1 Eylül 2017 Tarihine kadar şahsen müracaat veya telefon (okul tlf:2154605) yoluyla yapılabilecektir.
  6. Başvurular anne veya baba (veli) tarafından yapılacaktır, bireysel öğrenci başvuru kabul edilmeyecektir.
  7. Taramaya sadece bir alanda olduğu gibi her iki alanda da başvuru yapılabilir.
  8. Ön başvurusu alınan öğrencilerin yaş ve sayısına göre takvim oluşturulacak olup oluşturulan takvim (tarama günü ve saati)  bizzat veliye telefon yoluyla bildirilecektir.
  9. Müzik alanındaki katılımcı öğrencilerin ( tarama sonucunun doğruluğu  açısından ) taramaya  mümkün olduğu ölçüdeaç karnına gelmesi tavsiye edilmektedir.
  10. Müzik alanında katılımcı öğrenci ,seçmekte serbest olduğu 1 şarkı 1 marş ve 1 türkü ‘nün en az bir kıtasını ezgi ve güfte (söz) olarak bilmeli yada yazılı halde (nota veya söz metni) yanında bulundurmalıdır.
  11. Resim alanında öğrenciler tarama çalışmasında yanlarında 2b kurşun kalem ve yumuşak silgi bulunduracaklardır.
  12. Tarama çalışması  Müzik alanında 5-10  dakika ,Resim alanında ise 60 dakika sürebilir.
  13. Tarama sonucuna göre komisyon orantısal değerlendirme yapacak olup, ilgili  rapor sadece veliye bildirilecek veya verilecek, başka bir paylaşıma sunulmayacaktır.
  14. Veliler konu ile ilgili teknik ve detaylı bilgilere okulumuzun internet adresinden www.nevsehirguzelsanatlar.meb.k12.tr veya okul telefonundan (0-384-2154605) ulaşabilirler.
  15. Taramaya katılan aile ve çocuklar, yukarıda yer alan açıklamaların tamamını okumuş ve kabul etmiş sayılırlar
Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi
                  Okul Yönetimi