Ürgüp ilçemiz Hayri Mehmet Ürgüplü Anadolu Lisesi eTwinning projesi 'Cultural Crossroads: United in our Differences' Yunan- Türk ortaklığı

Hayri Mehmet Ürgüplü Anadolu Lisesi, Yunanistan Selanik 1st Geniko Lykeio ve İstanbul Asiye Ağaoğlu Lisesi öğretmen ve öğrencileri 'Cultural Crossroads: United in our Differences' (Kültürel Kavşaklar: Farklılıklarımızda Birleşiyoruz) eTwinning projesini yürütmektedir. Uluslararası eTwinning projesinde Yunan ve Türk kültürlerinin ortak yönleri araştırılmaktadır.
Yunan ve Türk kültürlerinin, gelenek ve göreneklerinin, dillerinin, yemek ve müziklerinin ortak noktaları derlenip web 2 araçları kullanılarak işbirlikçi ürünler ortaya çıkarılmıştır. Örneğin: aynı besteye yazılmış farklı sözler, musakka ve dolma gibi benzer tarifler ve yine ortak kültürümüzün ürünü benzer kelimeler derlenip şarkı kitabı, yemek kitabı ve sözlük gibi dijital ürünler tasarlanmıştır. Bu dijital ürünler projenin twinspace sayfasında paylaşılmıştır.
İki ülke okulları arasındaki bu dostluk pekiştirilerek gelecekteki Erasmus+ uluslararası projesinin de altyapısını oluşturmuştur. Öğrencilerimize farklılıklarımızla da birbirimizi kabul etmenin önemini ve hoşgörüyü vurgulayan projemize ve ortaklarına başarılar dileriz.