Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ve Nevşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen “Hünkâr Hacı Bektaş Veli Anma Yılı Resim Yarışması”nda dereceye giren eserler için ödül töreni yapılarak dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserlerden oluşan resim sergisi NEVÜ’de açıldı.  

UNESCO ve T.C. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 2021 yılının “Hacı Bektaş Veli Anma Yılı”  ilan edilmesi münasebetiyle Hacı Bektaş Veli’nin evrensel olarak anlaşılıp algılanması için Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Nevşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen “Hünkâr Hacı Bektaş Veli Anma Yılı Resim Yarışması”nda dereceye giren eserlerin yer aldığı ödül töreni ve dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserlerden oluşan resim sergisinin açılışı NEVÜ Merkez Kampüs Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ödül töreni ve resim sergisinin açılışına; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Ak Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, İl Jandarma Komutanı Albay Bahittin Murat Yakın,  Nevşehir Belediye Başkan Yardımcıları Nafiz Dirikoç ve Furkan Feralan, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Raşit Tosun, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İl Kültür Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Nevşehir İli Kalkınma ve Üniversite Yaptırma Yaşatma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Avlanmaz, Cavit Dirikoç, Durmuş Sonugelen, Av. Ramazan Küçük, Mustafa Dirikoç, Ragıp Özaltın, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, NEVÜ akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

“Hünkâr Hacı Bektaş Veli Anma Yılı Resim Yarışması”nda dereceye giren eserler için ödül töreni NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı ve Hünkâr Hacı Bektaş Veli Anma Yılı Resim Yarışması Eser Değerlendirme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Göksun Yener’in açılış konuşmasıyla başladı.

Yener konuşmasında, “ Yarışmaya katılan eserlerin konusunun Hacı Bektaş Veli’nin yaşamına uygun olarak, Hacı Bektaş Veli’nin kişiliği, düşünce, dünyası, öğretileri, yaşam ilkeleri, bunların çağrışımları ve günümüze etkileri, olarak saptamıştık. Ayrıca resim sanatının bilinen ekol ve eğilimleri arasında, herhangi bir sınırlılık olmaksızın, sanatçının özgün ve estetik dilini yansıtacak, tematik bütünlüğü içermesini istemiştik. Yarışmamıza toplamda 25 eser katıldı. Kıymetli jüri üyelerimizle yapılan toplantıda hepsi birbirinden ilginç eserleri inceleyerek, oylama sonucu kör hakem usulüyle, isimler kapalıyken, oylamamızı yaptık. Ve oy çokluğu içinde bunların içinden,  toplamda 12 eser sergilenmeye ve ödül almaya değer bulundu.  Haziran ayından bu yana süren çalışmalarımız, bugün ödül töreni ve sergi açılışı ile mutlu bir şekilde tamamlanmış bulunmaktadır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin de yaptığı konuşmada, “Öncelikle bu kıymetli etkinliğe katılan tüm sanatçılara ve jüri üyelerine çok teşekkür ediyorum. Nevşehir belediyesiyle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu çalışmanın böyle güzel bir netice ile tamamlanmış olması bizler için memnuniyet verici. Bu sene Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750. Yıldönümü dolaylısıyla birçok etkinlik gerçekleştirdik.  Bu etkinlik de bunlardan birisiydi. Üniversitemiz, gerek Güzel Sanatlar Fakültemiz gerekse Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulumuz aracılığıyla Güzel Sanatlar alanında birçok güzel çalışmaya imza atıyor. İnşallah üniversitemiz,  fakültesi ve meslek yüksekokulunda büyük sanatçıların yetiştiği güzel sanatlar eğitimi alanında da marka üniversiteler arasına katılacaktır.

Bu kıymetli etkinliği bugün burada, Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde icra etmekteyiz. Geçtiğimiz günlerde üniversitemizin akademik açılışı dolayısıyla, Kültür ve Kongre Merkezimize üniversitemizin kuruluş aşamasına katkıda bulunan, Merhum Valimiz Şinasi Kuş’un adını vermiştik.  Bu vesileyle geçmişten bugüne, üniversitemizin bugünlere gelmesinde kıymetli katkıları bulunan başta Merhum Valimiz Şinasi Kuş olmak üzere bugünlerde her zaman yanımızda hissettiğimiz Sayın Valimiz İnci Sezer Becel’in şahsında ilimizin tüm protokol üyelerine, tüm hayırseverlerimize, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, üniversitemizin kaliteli eğitim verebilmesi için çaba gösteren, üniversitemizin akademik ve idari personeline bir kez daha teşekkür ediyorum. Saygıdeğer sanatçılarımızı tekrar kutluyorum” diye kaydetti.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel de, “Böyle bir etkinliğe emek veren, herkese şükranlarımı sunuyorum. Üniversitelerin birçok alanda faaliyetleri var. Güzel sanatlar alanında vermiş oldukları eğitimler, üniversitelerin farklı yönlerini ön plana çıkarıyor. Nevşehir’in bağrından kopmuş olan Nevşehirlilerin büyük bir mücadelesiyle, bugün herkese örnek olan, büyük bir kampüsün içindeyiz. Başından itibaren, merhum valimiz Şinasi Kuş başta olmak üzere bütün mütevelli heyetine, yönetim kurulu başkanlarının şahsında ticaret odamıza, ticaret borsamıza şükranlarımı iletiyorum. Üniversitemiz, gönülle, yerel sermaye ile yapılmıştır ve gelişimini sürekli devam ettirmektedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Hünkâr Hacı Bektaş Veli Anma Yılı Resim Yarışması”nda dereceye giren yarışmacılara ödüllerinin Vali İnci Sezer Becel başkanlığındaki il protokol üyeleri tarafından verilmesinin ardından, dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen eserlerin yer aldığı serginin açılış töreni gerçekleştirildi. Törenin ardından Vali İnci Sezer Becel başkanlığındaki il protokol üyeleri ve katılımcılar, sergi alanını gezerek sergide yer alan eserler hakkında bilgi aldılar.

Sergi, 07 Aralık 2021 tarihine kadar NEVÜ Merkez Kampüs Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda açık olacak.