İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı Yayınladı.

Mesajında şu ifadelere yer verdi; Cumhuriyetimizin 98. yaşına erişmesinin mutluluğunu duyduğumuz bu kutlu günde, eğitim camiası olarak bu büyük değerimizi gelecek nesillere kavratmanın, daha güzel günlere eriştirmenin sorumluluğunu taşıyoruz.  

Türk Milleti'nin karakterine en uygun idare biçimi olan cumhuriyet, milletimize emanet edilmiş en büyük miras ve vazgeçilemez bir değerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Cumhuriyet, kendisine bağlı olanlara en ileri aşamalara götüren imkânları verir." der. Biz de cumhuriyetle elde ettiğimiz imkânların şuuru içinde bu imkânları geliştirmek ve çağın gerekleriyle zenginleştirerek eğitim yolunu aydınlatmak gayesindeyiz. Cumhuriyetin kimliğini daima koruyup heyecanını daima yaşatacağız. 

Milli Eğitimin yılmaz neferleri olarak cumhuriyetimizin çok kıymetli değerlerini bu toprağın çocuklarına aktarmak, onların değişimine ve gelişimine yardımcı olmak asli görevimizdir. Bağımsızlık ateşini hiçbir zaman söndürmeyen milletimizin evlatlarını özgüven sahibi bireyler olarak yetiştirerek; milli ve manevi değerleri her şeyin üzerinde tutan, aklın ve bilimin üstünlüğünü benimseyen, insan haklarına saygılı, yılmadan azimle çalışan cumhuriyet nesilleri olarak yetiştirme çabamızı sürdüreceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti´nin ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; milletimizin ve eğitim camiamızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı kutluyorum.