Uzun bir aradan sonra yeni eğitim öğretim yılına okullarımızda tam zamanlı ve yüz yüze olarak başlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Son bir buçuk yıldır salgın yüzünden okullarımızdan çoğunlukla uzak kaldık. Bu süreci, hep birlikte en verimli şekilde geçirmeye çalıştık. Ancak okullarımızda yüz yüze olmanın, sınıflarımızda öğrencilerimizle göz göze gelmenin eğitim öğretim için vazgeçilmez unsur olduğunu bir kez daha idrak ettik. Bu sebeple, bizlere emanet olan sevgili yavrularımızın eğitimlerine okullarımızda sağlıkla devam edebilmeleri için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. 

Kıymetli Öğretmenlerimiz, 

Elde ettiğimiz başarıların hepsinde sizlerin imzası var. Evlatlarımızın eğitimi için harcadığınız emeğe paha biçilemez. Onların değerlerine bağlı, vatanını milletini seven, ahlaklı, ülkesine faydalı ve bilimin ışığında ilerleyen nesiller olarak yetişmesi için var gücünüzle çalışıyorsunuz. Sizlere olan inancımız ve güvencimiz tam. Şimdi de sizlerin özeni ve dikkati sayesinde okullarımızın kapısını hep açık tutacağız. Sabrınız ve gösterdiğiniz fedakârlık için hepinize teşekkür ediyorum. 

Sevgili Öğrencilerimiz, 

Yüz yüze eğitimden uzak kaldığınız süre zarfında okullarımıza ve öğretmenlerinize duyduğunuz hasretin farkındayız. Bugün okullarımız sizlerin neşesi ve heyecanıyla anlamını buldu. Öğretmen ve velilerinizin rehberliğinde bilinçli bir şekilde tedbirlere uyarak eğitim öğretiminizi sağlıklı bir şekilde yüz yüze devam ettireceğinize inanıyoruz.  

Sizler yarınlarımızın umudu, geleceğimizin teminatısınız. Geleceğimizi inşa yolunda milli ve manevi değerlerimize bağlı, donanımlı ve ahlaklı gençler olarak adım atıp Türkiye Cumhuriyetini her alanda zirveye taşıyacağınızdan eminim. İlerlediğiniz yolda şanlı tarihimiz ve eşsiz kültürümüz sizler için rehber olacak, sizleri bilimin aydınlığıyla buluşturacaktır. Siz gençlerimizin zekâ ve kabiliyetini ilim ve irfanla beslemesi en büyük temennimizdir. 

Saygıdeğer Velilerimiz, 

Eğitim öğretimin en önemli ve belirleyici taraflarından biri de sizlersiniz. Sizlerin desteğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Salgın döneminde sizlerin alacağı tedbirler ve çocuğunuza örnek olacağınız davranışlar sayesinde, bu zor dönemi atlatacağız. İş birliği ile bu süreci de sağlıkla geçireceğiz.  

Bu duygu ve düşünceler içerisinde 13-17 Eylül 2021 tarihleri arasında idrak edeceğimiz “İlköğretim Haftası” vesilesiyle yeni eğitim yılının ilimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyor; öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize, öğrencilerimize ve ailelerine sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ders yılı diliyorum.