Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Saltık ve Ölçme Değerlendirme Merkezi öğretmenlerimizle birlikte 9-10 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek PISA 2022 Pilot Uygulamasına katılacak olan Derinkuyu Mehmet Ekmekçi Anadolu Lisesini ziyaret ederek yürütülen çalışma ve projelerle ilgili incelemelerde bulundu.

Okul Müdürü Nail Demirtaş“PISA uygulamasınaülkemizdeki diğer pilot okullarla birlikte 2005 doğumlu 53 öğrenciyle birlikte hazırız. Sınav için gerekli donanım İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından hazırlandı. Bizler öğretmenlerimizle birlikte öğrencilerimize gerekli bilgilendirmeleri yaptık.” dedi. 

Milli Eğitim Müdürü Murat Demir’e eşlik eden Derinkuyu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Yücel Irmak,  PISA 2022 Pilot Uygulaması için yapılan hazırlıkları sürecin başından beri takip ettiklerini belirterek sınavın sorunsuz bir şekilde yapılması için tüm tedbirlerin alındığını ifade etti.

Başkan Aksoy'a teşekkürler...

Milli Eğitim Müdürü Demir “PISA 2022 Pilot Uygulamasının ilimizde sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için yapılan tüm çalışmalar titizlikle yürütülmüştür. Bu süreçte emek veren Derinkuyu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, okulumuzun idareci ve öğretmenlerine, Müdürlüğümüz Ölçme Değerlendirme birimine teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. Ayrıca destek ve katkılarını esirgemeyen Derinkuyu Belediye Başkanı Sayın Bülent Aksoy’a teşekkür ediyorum.“

PISA (Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı), Ekonomik İş birliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yapılmaktadır. Üçer yıllık dönemler hâlinde uygulanan, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış olduğu bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırmadır. PISA, 2000 yılında uygulanmaya başlamıştır. Ülkemiz ilk kez 2003 yılında katılmıştır. PISA sınav ve anket çalışmalarındaöğrencilerimizin okuma becerileri; fen ve matematik okuryazarlığı alanlarındaki yeterliklerinin matematiğe, fen ve okuma becerilerine yönelik ilgi ve tutumlarının değerlendirilmesi yapılmaktadır. Bu uygulama ile eğitim sistemimizin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerinin belirlenmesine ve eğitimde kalite ve başarının yükseltilmesine katkı sağlanacaktır.