Türkiye Sanayi Bakanlığı ve T3 (Teknoloji Geliştirme Vakfı) tarafından düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji fuarı olan Teknofest’e Nevşehir Anadolu Lisesi teknoloji ekibi Robodokya hazırlamış oldukları İnsansız Sualtı Araçları projesi ile kabul edildi. Binlerce takım ve tasarım arasından üstün yetenekleri ve yenilikleriyle dikkatleri üzerine çeken tasarımları maddi destek almaya hak kazandı.

İnsansız Denizaltı Sistemlerinde Bizde Varız...

Takım kaptanı olan Ceren Anlayan dünyada çok yeni bir teknoloji olan denizlerde hükümdarlığımızı ilan edecek yerli ve milli insansız deniz araçları geliştirdiklerini, önümüzdeki eylül ayı gibi prototipinin sahalarda yerini alacağını söyledi.

Takımının; Mekanik, Elektronik, Tasarım, Görüntü işleme ve Yapay zeka alanlarında çalışmalar sürdürdüğünü bu sayede aracın insanlı ve insansız deniz altında yapılacak olan bütün çalışmalarda rahatlıkla görev alabileceğini belirtti. Aracın en büyük özelliğinin aracın harp başlığına sahip olduğunu ve bu sayede elektromanyetik dalgalarla diğer denizaltı araçlarını saf dışı bıraktığını söyledi.