Kapadokya Üniversitesi, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü işbirliği ile havacılık sektörünün ihtiyaçlarına yönelik Uçak Kabin İçi Bakım Elemanı Eğitim Programı düzenlenecek.
Eğitimi başarıyla bitiren kursiyerler uçak kabin içi bakım-onarımı alanındaki çalışmalara "İşçi" pozisyonunda destek verebilecek yetkinlik düzeyine gelecek şekilde 3 ay süreyle eğitim alacaklar. Eğitimlerin teorik kısmı İstanbul'da Üniversitenin Sabiha Gökçen Yerleşkesinde, pratik kısmı ise yine THY Teknik A.Ş. tesislerinde yapılacak.
Yazılı sınav ve mülakatlar neticesinde programa başlamaya hak kazananlar, program boyunca İŞKUR tarafından belirlenen oranda maddi yardım alacak, iş kazası ve meslek hastalığı primleri İŞKUR tarafından yatırılacaktır. Programı tamamlayan kursiyerlerin en az %75'i "THY Teknik A.Ş.” başarı kriterleri doğrultusunda değerlendirilip, uygun görülenler istihdam edilecekler.
Aranan Nitelikler: T.C. Vatandaşı olmak, 01.01.1989 sonrasında doğmuş olmak, Adli sicil ve arşiv kaydı bulunmamak, Vardiyalı düzende çalışabilecek, Eğitimler süresince eğitim yapılacağı şehirde ikameti ve kursa kesintisiz devamı kabul etmek, Herhangi bir sağlık problemi bulunmamak (Renk körlüğü, iki göz arası 4 Dioptriden fazla göz bozukluğu, duyma bozukluğu, BMI dengesizliği vb. ağır veya ince işçilik gerektiren işlere engel teşkil edebilecek rahatsızlıklar), Birden fazla işi üstlenebilecek, pratik ve sonuç odaklı, Öğrenmeye ve çalışmaya hevesli, Takım çalışmasına yatkın, İngilizce olarak kendini yazılı ve sözlü ifade edebilme yeterliliğine sahip, Havacılık Okulları'nın (Havacılık MYO'ları ve Havacılık Anadolu Teknik Liseleri); Uçak Bakım Gövde Motor, Uçak Bakım Elektrik/Elektroniği, Uçak Teknolojisi bölümleri ile MYO veya Teknik Eğitim Fakülteleri'nin; Mekatronik, Makine / Motor / Makine Resim ve Konstrüksiyon / Talaşlı Üretim, Tarım Makineleri, Otomotiv / Otomotiv Teknolojisi, Gemi İnşaatı / Gemi Makineleri, Endüstriyel Otomasyon - Elektronik / Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma / Gaz ve Tesisatı Teknolojisi / Tesisat, Metal / Döküm / Kalıpçılık, Kaynak Teknolojisi / Tahribatsız Muayene, Lastik Teknolojisi, Mobilya Dekorasyon, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi / Biyomedikal Teknolojisi / Elektrikli Cihaz Teknolojisi, Teknik Eğitim, Elektrik / Elektronik bölümlerinden mezun olmak.
Adayların İŞKUR portalı üzerinden bir hesap oluşturup (daha önce oluşturulmuş ise mevcut hesap kullanılabilir) 653929 ve 653930 numaralı kurslardan herhangi birine başvuru yapmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların https://www.kariyer.net/is-ilani/turk-hava-yollari-teknik-a-s-kabinici-bakim-personeli-2117592 linki aracılığıyla THY Teknik AŞ’ye başvuru yapmaları gerekmekte.
İlanda belirtilen şartlara uygun olan adayların Üniversiteinn Sabiha Gökçen Havalimanı kampüsüne görüşme/kayıt kontrolü için gelirken yanlarında Nüfus Cüzdanı ve diploma/geçici mezuniyet belgelerini (e-devlet çıktısı kabul edilecektir) getirmeleri gerekmekte.
10 Ağustos 2018 Cuma günü Üniversite Sabiha Gökçen Havalimanı kampüsünde adaylarla yüz yüze İşkur kaydı kontrolü yapılacak. Adayların www.kapadokya.edu.tr adresinde yayınlanacak görüşme saatine göre kampüsümüzde olmaları gerekmekte olup aynı gün içinde ilan şartlarını taşıyan adaylar arasından yazılı sınava kabul edilenlerin listesi yayınlanacak.
12 Ağustos 2018 Pazar tarihinde yapılacak olan yazılı sınav saat 14:00’te İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsünde Fen Fakültesi ve Edebiyat Fakültesinde gerçekleştirilecek.