İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt beraberindeki heyetle birlikte, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt beraberindeki Proje Koordinatörü Bahar Öksüz Ekim, Proje Sorumlusu Ebru Arguç Bayraktar, Dernek Koordinatörü Eylem Karabay ve Yönetmen Kerem Topuz ile birlikte NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret etti.

NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cesur Pehlevan ve Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu’nun da hazır bulunduğu ziyarette Dernek Başkanı Bozkurt, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu desteği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bilgisi dahilinde İyilik İçin Sanat Derneği olarak yürüttükleri ‘Genç Kadın Sanatçıların Yerel Kültür Politikalarının Gelişimine Katılımının Teşvik Edilmesi Projesi’  hakkında Rektör Aktekin’e bilgi verdi. Projeyle Diyarbakır, Erzurum, Mardin, Mersin, Nevşehir, Sivas, Van illerinde genç kadın sanatçıların yerel kültür politikalarının oluşturulması süreçlerinde etkin rol almalarını hedeflediklerini belirten Başkan Yavuz, bu kapsamda da Nevşehir’de bir dizi ziyaretler gerçekleştirerek paydaş kamu kurum ve kuruluş temsilcilerini proje hakkında bilgilendirdiklerini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Dernek Başkanı Bozkurt ve beraberindeki heyete teşekkür eden Rektör Aktekin ise,  derneğin yürüttüğü faaliyetlerin kayda değer olduğunu belirtti. Üniversite olarak kamu ve toplum yararına yönelik faaliyetlerde bulunan kuruluşları önemsediklerini ifade eden Rektör Aktekin, bu kapsamda üniversite olarak ortak proje ve çalışmalara imkanlar ölçüsünde destek olmaya büyük önem verdiklerini söyledi.