AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Nevşehir İl Temsilcisi İlkay Akün Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı'yı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarete ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; " KADEM Nevşehir İl Temsilcisi İlkay AKÜN Hanımefendi ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı'yı ziyaretimizde; KADEM faaliyetlerini, fedakar Anadolu kadınının toplumdaki önemini ve kadının eğitimdeki rolünü istişare ettik" dedi.

KADEM İl Temsilcisi Akün,  Rektör Bağlı'ya makamında yaptıkları ziyarette, kadınların sorunları ve dernek faaliyet alanları ile ilgili bilgiler verdi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ise ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, kadınların toplumsal hayatın her alanında aktif olarak yer alması konusunda KADEM’in yapmış olduğu faaliyetlerden dolayı Nevşehir Temsilcisi İlkay Akün’e teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin misyonu gereği KADEM gibi sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Bağlı , "Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ailesi olarak her türlü yardıma açığız. Siz hayal edin biz yapalım. Bu kapsamda kadının sosyo-ekonomik, siyasal, kültürel anlamda güçlenmesi adına yapılan projelere de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak elimizden geldiği kadarıyla destek vermeye hazırız. Kadının toplumda hak ettiği statüye kavuşması ve etkinliğini artırması, toplumsal cinsiyet adaletinin sağlanması için önemli projelerin üretilmesi gerekiyor. Büyük projeler üretmek için yıldızlara ihtiyaç yok. Takım olursak Türkiye'ye örnek olacak projeleri birlikte üretebiliriz" şeklinde konuştu.