Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) bünyesinde faaliyet yürüten Kapadokya Teknopark ile Genç Başarı Eğitim Vakfı arasında girişimci yetiştirmek için iş birliği protokolü imzalandı.

NEVÜ Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza törenine;  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin, Genç Başarı Eğitim Vakfı Başkanı Çelik Ören ve Vakıf Genel Müdürü Seçil Çelebi, Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Dr. Bilgin Yazlık katıldı.

Protokole Genç Başarı Eğitim Vakfı Başkanı Çelik Ören ile birlikte imza atan NEVÜ Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin, imzalanan protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Genç Başarı Eğitim Vakfı ile imzalanan iş birliği protokolüyle karşılıklı olarak faaliyetleri destekleyerek ortak ekosistemleri büyütmeyi ve bu sayede daha fazla sayıda girişimciye ulaşmayı amaçladıklarını söyledi.

Aktekin, “Kapadokya Teknopark olarak Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından yürütülen uygun programların tanıtımına destek vererek, Nevşehir bölgesindeki teknoloji tabanlı girişimlere imkanlar dahilinde kuluçka merkezi olanaklarını sunacağız. Diğer taraftan Genç Eğitim Vakfı da Kapadokya Teknopark tarafından yürütülen faaliyetlerden kendi ekosistemi için uygun olanların tanıtımına destek vererek, kendisine ulaşan başvurular içerisinden uygun olanları Kapadokya Teknopark’a kuluçka hizmeti temin etmeleri için yönlendirecek. İmzalanan iş birliği protokolünün tüm girişimcilik ekosistemine hayırlar getirmesini diliyor, Genç Başarı Eğitim Vakfı ve Kapadokya Teknopark’a başarılar diliyorum” dedi.

Rektör Aktekin ile bir süre görüşen Genç Başarı Eğitim Vakfı Başkanı Çelik Ören ve Vakıf Genel Müdürü Seçil Çelebi ayrıca Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Dr. Bilgin Yazlık eşliğinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ve üniversite yerleşkesi içerisinde faaliyet gösteren Kapadokya Teknopark’ı ziyaret etti. 

Heyet, fikirden profesyonel bir şirket aşamasına kadar teknoloji tabanlı ve yenilikçi iş fikirlerini tespit etme ve destekleme görevlerini yürüten Kapadokya Teknopark girişimci firmalarını, CAPPIN2C kuluçka merkezini ve Labadokya prototipleme atölyelerini gezerek incelemelerde bulundu.