Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin başkanlığında ‘Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Toplantısı’ yapıldı.

NEVÜ Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Acıgöl OSB Müdürü Samet Kafalı ve Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Dr. Bilgin Yazlık katıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Toplantıda geçtiğimiz Haziran ayında Resmi Gazetede ilan edilen 63.000 m2 alana sahip Kapadokya Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB) ek alanının faaliyete geçirilmesi için gerekli çalışmaları ele aldık ve Kapadokya Teknopark’ın 2023-2026 dönemi stratejik planını onayladık. Kapadokya Teknopark bugün kabul edilen 6 firma ile birlikte toplamda 41 firma sayısına ulaşmıştır. Kapadokya Teknopark başta Nevşehirli girişimciler olmak üzere bölgedeki tüm girişimcilere ve girişimcilik ekosistemine gittikçe artan nitelikte hizmet vermeye devam etmektedir” dedi.

Toplantının ardından yönetim kurulu üyeleri Kapadokya Teknopark’ta faaliyet gösteren firmaların ofislerini de ziyaret ederek, yürüttükleri Ar-Ge projeleri hakkında bilgi aldı.