Dünyanın önde gelen köklü üniversiteleri arasında ilk 400 içinde yer alan Porto Üniversitesi ile Kapadokya Üniversitesi arasında Erasmus+ anlaşması imzalandı.

Üniversitemiz, 2021 QS üniversite sıralamasında 357. sırada yer alan Portekiz’in önemli yükseköğretim kurumlarından Porto Üniversitesi ile anlaşma imzaladı. Üniversitemiz Beşerî Bilimler Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü ile Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü bünyesinde bulunan İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı ve Kültürel Çalışmalar Anabilim Dalı'nı kapsayan Erasmus+ anlaşması kapsamında; lisans ve lisansüstü eğitim seviyelerinde öğrenim gören öğrenci ve öğretim üyelerine Portekiz’de öğrenim ve ders verme imkânı sunuldu.

Ütopya edebiyatı, çevreci beşerî bilimler ve kültürel çalışmalar alanlarında uzmanlık seviyesini yükselterek devam eden Porto Üniversitesiyle yapılan anlaşmayla, üniversitemiz öğrencilerine ve öğretim üyelerine bu bölümlerle alakalı önemli bir çalışma alanı kazandırılmış oldu.