Başarının ödüllendirilmesi gerektiğini söyleyen Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, “Geleceğimizi inşa eden çocuklarımız için hem kültürel değerlerimizi yerinde görecekleri hem de eğlenecekleri bir gezi düzenledik” dedi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle program hazırlayan öğrencilere en güzel hediye Kaymaklı Belediyesinden geldi. Programda emeği geçen öğrenciler Konya’ya götürüldü. Her sene onlarca öğrenciyi kültür gezilerinde buluşturan Kaymaklı Belediyesi bu sene de başarılı öğrencilere gezi heyecanı yaşattı.

Öğrencileri başarıya teşvik etmek ve sınav öncesi motivasyonlarını arttırmak amacıyla gerçekleştirilen gezide, Mevlana Müzesi, Şems-i Tebrizi Camii ve Türbesi, Alâeddin Tepesi ve Alâeddin Camii, Tavus Baba Türbesi ve Karatay Medresesini ziyaret etti. Başarılarını ödülle perçinleyen öğrenciler tarihi ve kültürel değerleri görme fırsatı elde etti. Belediyemiz tarafından öğle yemeği ikram edildi. Sevinçleri gözlerinden okunan öğrenciler, Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma’ya teşekkür etti. Konya’nın tarihine yolculuk yapma fırsatı yakalayan öğrenciler geziden oldukça memnun ayrıldı.

Gelecek nesillere kültürel değerlerin tanıtılmasının çok önemli olduğunu belirten Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, “Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız için ülkemizin tarihi ve kültürel değerlerine sahip olan Konya şehrimize gezi düzenledik. Öğrencilerimiz bu geziyle hem medeniyetimizin kültürel değerlerini yerinde görüyor hem de gelecek döneme zinde ve motive bir şekilde başlıyor. Gençlerimize milli ve manevi değerlerimizi tanıtmak, sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak devam edecektir” diye konuştu.