Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baitaşeva Gauhar beraberindeki heyet ile, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i ziyaret etti.

Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baitaşeva Gauhar, Kimya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurbala Mirzahmetova, Coğrafya Bölümü Başkanı Dr. Erdaulet Tölegenov,  Coğrafya Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Damejan Sadıkova, Biyoloji Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Elzira Kırbasova ve lisansüstü eğitim gören öğrenciler kendilerine eşlik eden NEVÜ Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Türk Halkbilimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Öger’le birlikte NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret etti. 

Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Dekan Prof. Dr. Baitaşeva Gauhar ve beraberindeki heyete teşekkür eden ve üniversitenin fiziki yapılanması ile birlikte öğrencilere sunduğu imkanlara değinen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversite olarak uluslararasılaşmaya büyük önem verdiklerini söyledi. Aktekin, “Cumhurbaşkanlığımız ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yükseköğretim kurumlarında eğitim gören uluslararası öğrencilere önemli destekler vermekte. Biz de bu kapsamda uluslararasılaşmaya büyük önem veren bir üniversite olarak çalışmalar yürütmekteyiz ve şu anda üniversitemizde Kazakistan ile birlikte 45 farklı ülkeden 700 uluslararası öğrencimiz eğitim görmekte. Bunun yanı sıra farklı ülke üniversiteleri ile de öğretim elemanı ve öğrenci değişim programları yürütmekteyiz” dedi. Rektör Aktekin ayrıca Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi ile de yürütülebilecek her türlü iş birliklerine de açık olduklarını sözlerine ekledi.

Misafirperverliklerinden dolayı Rektör Aktekin’e teşekkür eden Dekan Prof. Dr. Baitaşeva Gauhar ise NEVÜ’nün tüm öğrenciler ile birlikte uluslararası öğrencilere sunduğu imkanların da oldukça memnuniyet verici olduğunu belirterek, kendilerinin de iki devlet üniversitesi arasında yapılabilecek proje ve çalışmalara katılmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Rektör Aktekin ve Dekan Prof. Dr. Baitaşeva Gauhar daha sonra iki üniversite arasında yürütülebilecek ikili iş birlikleri hakkında bir süre görüştü.