Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Türk Kızılay’ı Nevşehir Şubesi tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle Nevşehir Yunus Emre İlkokulu bünyesine oluşturulan Özel Eğitim Sınıfının açılışını gerçekleştirdi.

Kızılay Özel Eğitim Sınıfı Tefrişat Projesi kapsamında, Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay Nevşehir Şubesi ile birlikte başlatılan proje ile Yunus Emre İlkokulu Özel Eğitim Sınıfının malzeme ve materyal ihtiyaçları karşılandı.

Özel Eğitim Sınıfının açılışı; Vali İnci Sezer Becel ,İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat , Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, Yunus Emre İlkokulu Müdürü Fatih Arıkan, Kızılay Nevşehir Şubesi yönetim kuruluüyeleri, Kızılay Gönüllüleri, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek yaptığı açıklamada, Eğitim projeleri kapsamında Yunus Emre  İlkokulunun özel eğitim sınıfı tefrişat talebinin olduğunu ve bu talebe istinaden Türk Kızılay’ın desteği ile bu sınıfın düzenlendiğini belirtti. Yapılan yardım çalışmalarının yanında ‘Eğitime Erişime Destek Olmak” başlığı altında eğitime de büyük pay ayıranTürk  Kızılay, burs, eğitim materyalleri, okul tefrişatı gibi farklı çözümlerle öğrencilere destek oluyor , Açılışımızı şereflendiren sayın Valimiz İnci Sezer Becel’e Kızılay ailemiz adında müteşekkirlerimizi sunarım ,tefrişatını yapmış olduğumuz Özel Eğitim Sınıfının özel öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ederim. dedi. 

Vali Becel, açılışta eğitim gören özel yavrularımızla yakından ilgilenerek, sınıf aktivitelerini izledi.