Nevşehir Kızılay Şubesi,şenlendirme projesi kapsamında faaliyete geçirilen eğitimlerde kadınlar, burada açılan kurslarda meslek sahibi olmanın yanında ekonomik kazanç da elde etme imkanı buluyor.

Kızılay Nevşehir Şubesi,Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve İşkur Müdürlüğü ortaklığında başlatılan çömlekçilik kursunda seramik, el sanatları, ibi kurslara katılan kadınlar, evde boş oturmak yerine üretim yapabilmenin de mutluluğunu yaşıyor.

Projenin ilerleyen sürecinde kurslarda yaptıkları ürünleri fuar, kermes gibi etkinliklerde ya da anlaştıkları iş yerlerine satarak hem Kızılay Nevşehir’in İyilik ve  Sosyal Yardım çalışmalarına gelir edilecek hem de kursiyer kadınlar  aile ekonomisine katkı sağlama imkanı bulacaklar.

Nevşehir Kızılay sayesinde tüketici konumundan üretici konumuna geçen kadınlar, gelecekte kendi üretimlerinden gelen gelirle yoksullukla mücadelenin bir parçası olmayı hedefliyor.

Kursiyerlerden 23 yaşındaki üniversite mezunu Burcu Göğüş; Bu kurs sayesinde kadınlara girişimcilik ruhunun kazandırıldığını söyledi.

Kadınların aile ekonomisine katkıda bulunabilecekleri bir ortamın hazırlandığını belirten Göğüş, şöyle devam etti: "Burada elde ettiğim bilgi sayesinde, sermayem olursa, kendi iş yerimi açarım. Buradaki birçok kadın bunu yapabilir.Çok farklı yaş gruplarından kadınlar var. İyi zaman geçiriyoruz. Ev stresinden kurtulmak için gelenler de sonrasında kendi işini kurmak isteyenler de var. Burada benden büyük olanların hayat tecrübesinden yararlanabiliyorum. Kadınlar üreterek ev ekonomisine katkı sağlayabiliyor.Çok iyi bir ortam sağlanmış.Malzemelerimiz ve her türlü ürünü Kızılay şubesi sağlıyor ‘ dedi

Başkan Civelek: "Amacımız her evi bir atölyeye dönüştürmek"

Nevşehir Kızılay Şube başkanı Ercan Civelek yaptığı açıklamada; "Ev bütçelerine katkı sağlamak için hiçbir mesleği olmayan ve çalışma imkanıda bulamayan ev hanımları ile genç bayanlara meslek edindirerek aile bütçelerine katkı sağlamak  amacı ile kurslarımızı Kızılay hizmet binamızda başlatıyoruz, evde oturmak istemeyen, meslek sahibi olmak, bir şeyler üretmek isteyen kadınlar kurslara katılım gösteriyor. Amacımız her evi bir atölyeye dönüştürmek. Yoksullukla mücadelenin temeli bir şey üretmektir. Kalkınmanın, büyümenin temelinde üretmek var. Eğer bir şey üretemezseniz, ürettiğinizi pazarlamazsanız büyüyemezsiniz, yoksullukla mücadele edemezsiniz. Biz insanlara balık tutmayı öğretiyoruz. Balık vererek tembelleştirmiyoruz. Bu şekilde aile bütçelerine katkı sunmalarını sağlıyoruz."dedi.