Kapadokya Meslek Yüksekokulu Sosyal Sorumluluk Kulübü üyeleri, Göçmen Sorunları Atölyesi kapsamında Gülşehir’de yaşayan Suriyeli aileleri ziyaret etti.
Kapadokya MYO Sosyal Sorumluluk Kulübü, pekçok alanda yürüttüğü atölye çalışmaları ile bu döneme hızlı bir başlangıç yaptı. Kulüp üyeleri, Göçmen Sorunları Atölyesinin bir parçası olarak ‘Onların Dünyasında Gezinmek” projesi kapsamında, 6 Kasım Pazar günü, Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde hayatlarını sürdürmeye çalışan Suriyeli aileleri evlerinde ziyaret etti. Bir süredir ülkemizde yaşayan göçmenlerle görüşen kulüp üyeleri, ailelerin acil ihtiyaçları konusunda da yardımlarda bulundu.
Kapadokya MYO Sosyal Sorumluluk Kulübü, Nisan ayında tamamlanacak olan atölye çalışmasını takiben göçmen sorunları ile ilgili detaylı bir rapor hazırlayacak ve çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaşacak.
‘Onların Dünyasında Gezinmek’
Bir süredir başlattığı “Onların Dünyasında Gezinmek” projesini Sosyal Sorumluluk Kulübü Göçmen Sorunları Atölyesi ile somutlaştıran Kapadokya Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmetler Programı 1. sınıf öğrencisi Merve Sert, göçmenlerin yaşadığı insani sorunlara dikkat çekti. Sert, hazırladıkları projenin üç aşamadan oluştuğunu, ilk aşamasında yerinde incelemeler yapıp sorunları ortaya koymayı, diğer aşamalarda ise ortaya çıkan sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapmayı ve Suriyeli mültecilerin yaşadığı insani dram karşısında toplumun duyarlılığını arttırmayı hedeflediklerini ifade etti.  
Dostluk Eli Karşılık Buldu!
Öğrenciler, ziyaret edilen ilk evde yedi kişilik bir aile ile karşılaştı. Aile büyüklerinden bir kişinin dizinden ameliyat olduğu görüldü. Yedi kişiden oluştuğu hâlde fertlerinden sadece bir kişinin çalışabildiği ve haftalık 100-150 TL arası bir gelirle geçimini sağlamak zorunda olan ailenin içinde bulunduğu durum ziyaret boyunca duygusal anlar yaşanmasına sebep oldu.
Öğrenciler ziyaret ettikleri diğer bir evde sıcak bir dostluk ortamı içerisinde sohbet etme imkânı buldular. Yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi veren Mehmet Faris, ailede tek çalışanın kendisi olduğunu, alçı ve boya işi yaptığını, kışın pek iş olmadığı için zorluk çekeceklerini ifade etti. Özellikle yakacak ve temel gıda ihtiyaçları olduğunu belirten Suriyeli aileler, komşularının kendilerine gösterdiği yakın ilginin de özellikle altını çizdiler. Göçmen çocuklarının ziyarete gelen öğrencilerle çok çabuk bir şekilde kaynaşması, veda vakti geldiğinde yerini hüzne bıraktı.
“Yine Geleceğiz”
Kulüp üyeleri ciddi sorunlarla karşı karşıya olan göçmenlere yönelik sosyal faaliyetlerin önemini proje kapsamında yerinde yaptıkları çalışmalar sayesinde daha iyi kavradılar. Yanlarında getirdikleri yardım kutularını ailelere teslim eden ve bazı acil ödemeler konusunda ailelere destek sunan öğrenciler, yeniden gelme sözü vererek Gülşehir’den ayrıldılar.