Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen ve 600 ün üzerinde projenin yer aldığı "Projem Kop ile Hayat Buluyor" yarışmasında birinciliğin yanında ikincilik ödülünü de alan H.Avni İncekara Fen Lisesi çok büyük bir başarıya daha imza attı. 

Konya Dedeman Otel'de  gerçekleşen KOP illeri olan Aksaray, Karaman, Konya, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir illerinden üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı ödül töreninde H. Avni İncekara Fen Lisesi öğrencisi Buse Batmaz " Pomza ile Topraksız Tarım" projesi ile Nevşehir 1. si olmuş ve elektrikli bisiklet kazanmıştır. H. Avni İncekara Fen Lisesi öğrencisi Sudegül Karakaya ise "Sen Güçlen Gelecek Aydınlansın" projesi ile Nevşehir 2. si olmuş ve elektrikli scooter kazanmıştır.

Yarışma ile gençlerin; bölgesel ve ulusal sorunlara yenilikçi, sürdürülebilir çözümler sunan, uygulanabilir özgün proje fikirleri ortaya çıkarılmış,  milli ve yerli gelişime katkıları sağlanmıştır.

Başarılarından dolayı öğrencilerimizi ve ailelerimizi,  okul müdürü Rauf Denizler'i danışman öğretmen Mehmet Fatih Bilgin'i ve tüm öğretmenlerimizi tebrik ederiz.