İl Millî Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi tarafından hazırlanan "KOP ile Hayallere Bir Adım Daha" isimli projemizin kapanışı İcik ve Özyayla kasabalarındaki okullarımızda yapıldı. 

Projemizin genel amacı; merkez ilçeye bağlı ve yakın olmasına rağmen Merkez ilçedeki birçok imkana ulaşamayan ve bu sebeple dezavantajlı durumdaki Boğaz, İcik ve Özyayla köylerinde ilk ve ortaokullarımızda öğrenim gören 570 öğrenciye mevcut şartlar altında ulaşamayacakları basit robotik uygulamalar, kukla gösterileri, ahşap tasarım ve şekillendirme setleri, fen-deney setleri(basit elektrik devresi, planaga-çıkrık, DNA seti, kimya deneyleri), planetaryum(gökevi çadırı) gibi etkinlikler aracılığıyla öğrencilerin sosyal, kültürel ve mesleki becerilerinin gelişimine ve öğrencilerin gönüllü olma farkındalıklarının artırılmasına katkı sağlamak olarak belirlenmişti. 

"KOP ile Hayallerime Bir Adım Daha" isimli projemiz kapsamında proje ortağımız Türk Kızılay Nevşehir Şubesi ile Nevşehir Merkez ilçeye bağlı 3 köyde 570 öğrencimizin sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımı sağlanmıştır. 

Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Murat DEMİR "Öğrencilerimizin sosyal, kültürel, akademik becerilerinin keşfedilmesi ve geliştirilmesi hedefiyle çıktığımız yolda pek çok imkâna mevcut şartlarda ulaşamayacak öğrencilerimizle birlikte çok sayıda etkinliğimizi gerçekleştirdik. Sevgili yavrularımızın öğrenme yolculuğunda yanlarında olmak, onlara yeni ufuklar açmak ve yüzlerindeki gülümsemeyi görmek bizlerin en büyük mutluluğudur. 

Ulusal ve uluslararası alanda en köklü ve güçlü yardım kuruluşu olan Türk Kızılayının Nevşehir Şube Başkanı Sayın Ercan Civelek'e ve onun şahsında tüm personeline desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca projenin mimarı ARGE birimimizin değerli öğretmenlerine, projede yer alan okullarımızın idareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum." dedi.