Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın 2014-2018 yıllarını kapsayan KOP Eylem Planı’nda belirlenen amaçlara uygun olarak, ulusal ölçekli stratejiler doğrultusunda; KOP Bölgesi’nde Okuma Alışkanlığı ve Kültürünün Artırılarak Sürdürülebilirliğin Sağlanması Mali Destek Programı 2016 yılı proje teklif çağrısı başlatılmıştır.
Bu kapsamda, H.Avni İncekara Fen Lisesi konferans salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim TONGUR ve KOP Okuyor Proje Koordinatörü Alper BİLGİÇ, Strateji Şubesi İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan BIYIKLIOĞLU ve İlimizde görevli okul müdürleri katıldı. Toplantının açılışında İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan BIYIKLIOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu eğitim-öğretim yılında yürütülecek olan projelerin içerisinde yer alan okuma alışkanlığı temasının, bu projeyle aynı amaçları taşıdığını,  bu anlamda okullarımızda bu projeye katılımın önemine vurgu yaptı.
KOP Bölgesi’nde yer alan Aksaray, Karaman, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinde okuma kültüründe farkındalık oluşturularak sürdürülebilir hale getirilmesi, öğrencilerin okuma ve yazma alışkanlıklarının geliştirilmesi, bu illerde projelerin uygulanması, koordinasyonunun sağlanması ve projelerin izlenmesi amaçlanan proje kapsamında Proje Koordinatörü Alper Bilgiç tarafından katılımcılara bilgilendirilme yapıldı. Okul müdürlerinden gelen soruların Sayın Bilgiç tarafından cevaplandırılması ile program sona erdi.