Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi desteğiyle Kozaklı Cacabey KOP Astronomi Kütüphanesi açıldı.

Açılışa, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin, Kozaklı İlçe Kaymakamı Metehan Toy ve Belediye Başkanı Akif Kabukçuoğlu,İl Millî Eğitim Müdür V. Murat Dildöken, Kozaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Aşkar, öğretmen ve öğrencilerimiz katıldı.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin bilgi ve hayal kurma becerilerini geliştirebilecekleri bu tür mekânların önemli olduğunu belirten Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, kütüphanenin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

  Astronomi ve uzay temalı kütüphane projelerini desteklediklerini belirten KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirebilecekleri böylesine güzel bir ortamın oluşturulmasına destek olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

Kozaklı ilçesinde oluşturulan kütüphanede çocuklar ve gençler, teknoloji, astronomi ve uzay bilimleri alanlarındaki materyal ve görsellerle hayallerini gerçekleştirmek için çalışacak.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Kozaklı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklenen “Kozaklı Cacabey KOP Astronomi Kütüphanesi’nin” açılışını gerçekleştirdi. Vali Becel ve protokol üyeleri daha sonra kütüphaneyi gezerek, incelemelerde bulundu.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin ile birlikte, Kozaklı İlçe Belediye Başkanı Akif Kabukçuoğlu’nu ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.