Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Rektörü Prof. Dr. Semih AKTEKİN ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf BÜYÜK “Hayat Boyu Öğrenme Eğitim Faaliyetleri” kapsamında her iki kurum arasında akademik iş birliğinin geliştirilmesine ve iş birliği yapılmasına dair usul ve esasları kapsayan protokole birlikte imza attı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’nün bölgeye ilişkin saha araştırmalarıyla elde ettiği verilerin ve akademik çalışmaların Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü’nün uygulamaya dönük kapasitesi ile yaygınlık kazanması amacıyla imzalanan protokol kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM), bölgenin somut olmayan kültürel mirasının tespiti, derlenmesi ve tanıtılması bağlamında görüşmeler yaparak, özellikle kültür endüstrisi ve ekonomisi bağlamında Kapadokya bölgesinin kültürel miras unsurlarının tanıtımı konusunda bazı uygulama örneklerini hayata geçirme kararı aldı.

İmzalanan protokolün hayırlı olması temennisinde bulunan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih AKTEKİN, “Milli Eğitim Bakanlığı ile üniversitemiz arasında imzaladığımız protokol çerçevesinde her iki taraf olarak, akademik ve mesleki alanlarda sahip olduğumuz uzmanlıklar ile bölgenin gelişimine ve kalkınmasına katkı sağlayacak eğitim çalışmalarıyla birlikte araştırmaların yapılmasına öncülük edeceğiz. Ayrıca MEB ve üniversitemiz işbirliğinde bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazandıran, halka açık ve ücretsiz olarak ortak sergi, defile, seminer, konferans ve benzeri kurs tema/proje çalışmaları yürüteceğiz” dedi.