Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir –Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin'i ziyaret etti.

Bir dizi programlara katılmak üzere Nevşehir’e gelen Memur-Sen Konfederasyonu ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın beraberinde Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ile birlikte Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin'i ziyaret etti.

Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa Çiftci ve yönetiminin eşlik ettiği Genel Başkan Yalçın ve beraberindekileri ziyaretlerinde NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ve Prof. Dr. Fatma Karipcin, Genel sekreter Nihat Çavuşoğlu ve sendikanın üniversite temsilcileri ile yönetimi karşıladı.

Genel Başkan Yalçın ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Rektör Aktekin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti. Üniversite ve üniversitenin yürüttüğü faaliyetler hakkında Yalçın’a bilgi veren Aktekin, yönetim olarak tüm üniversite personelinin özlük ve sosyal haklarının korunması ve iyileştirilmesine yönelik de önemli çalışmalarda bulunduklarını söyledi. Ayrıca çalışanların haklarının korunmasına yönelik önemli bir misyonu üstlenen sendikaları ve kamu yararını gözeten tüm sivil toplum kuruluşlarını önemsediklerini de belirten Aktekin, üniversite olarak bu kapsamda başta bulundukları şehir ve bölge olmak üzere ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacak hür türlü işbirliklerine de önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Rektör Aktekin’e görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulunan Genel Başkan Yalçın ise, daha önce MEB bünyesinde Genel Müdürlük göreviyle birlikte güzel ve başarılı çalışmalara imza atan Rektör Aktekin’in üniversite ve şehir için önemli bir kazanım olduğunu söyledi. Aktekin’in göreve başladığı ilk günden itibaren üniversite görev yapmakta olan tüm personelin haklarının korunması ve gözetilmesi konusunda yürüttüğü çalışmaların da memnuniyet verici olduğunu ifade den Yalçın, Rektör Aktekin ve yönetimine ayrıca teşekkür etti.

Genel Başkan Yalçın ve beraberindeki heyet ile bir süre görüşen Rektör Aktekin, ziyaret sonunda Genel Başkan Yalçın’a Mevlana Celaleddin Rumi'nin "Mesnevi" ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yayınlanan Hacı Bektaş-ı Veli'nin "Makalat" kitaplarını hediye etti.