Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı, Elektronik ve Otomasyon Bölümü Kontrol ve Otomasyon Programı öğrencilerine yönelik, Blokbims Entegre Tesislerine teknik gezi düzenlendi.

NEVÜ MYO Öğretim Görevlileri Yunus Kara, Hilal Başal ve Ayberk Calpbinici eşliğinde öğrencilere yönelik Blokbims Entegre Tesislerine düzenlenen teknik geziyle,  öğrencilere eğitim sonrası iş hayatlarında kendilerine yardımcı olacak yararlı bilgilerin aktarılması amaçlandı. Bu kapsamda Blokbims Entegre Tesisleri bünyesinde bulunan bimsin ocaktan çıkartılmasından üretim aşamasına kadar geçirdiği evreler ve blokbims yapım aşamaları, 3.000 KW/h güneş enerji santrali ve bobinajhane yerinde incelenerek yetkililerden bilgi alındı.

Düzenlenen teknik gezinin öğrenciler için önemine değinen MYO öğretim üyeleri, teknik gezinin düzenlenmesine destek olan Blokbims Akademi Blokbims Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ertaş’a, gezi esnasında değerli bilgilerini öğrenciler ile paylaşan Blokbims Akademi Koordinatörü Metin Akdağlı’ya, Makine Mühendisi Gökhan Altuntaş’a ve Enerji Danışmanı Mustafa Koç’a teşekkürlerini sundular.