Tarih sahnesinden silinmek istenen milletin yüreklere sığmayan azim ve kararlılığı ile yeniden ayağa kalkışının ve dirilişinin miladı olan bugünde Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 101. yıl dönümüne ulaşmanın haklı  gururu ve kıvancı içerisindeyiz.  

 23 Nisan 1920'de, vatansever Anadolu insanının çetin mücadelesi sonucu bağımsızlığımızın sembolü olan Meclisimizin kurulmasıyla milletin geleceğini yine milletin azim ve kararı kurtarmıştır. Çocuklarımızı geleceğimizin güvencesi ve yaşama sevinci olarak gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu anlamlı ve önemli günü çocuklarımıza bayram olarak armağan ederek onlara verdiği değeri en güzel şekilde göstermiştir.

Bizler en kıymetli hazinemiz olan çocuklarımıza ne kadar değer katarsak geleceğimiz o kadar sağlam temeller üzerine inşa olur düşüncesiyle azim ve kararlılıkla çalışmaktayız. Ülkesini ve milletini seven, donanımlı, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflediğimiz çocuklarımızı şanlı tarihimizle besliyor, kültürümüzle taçlandırarak geleceğe hazırlıyoruz. Bu yolda çocuklarımızın yetiştirilmesinde büyük pay sahibi olan, onları aklı ve kalbi rehber edinerek bilimin aydınlığıyla buluşturan, ülkenin her köşesinde yılmadan, özveriyle çalışan öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

Sevgili Çocuklar ve Gençler,

Her yıl meydanlarda coşkuyla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bu yıl salgın tedbirleri kapsamında evlerimizden kutlayacağız. "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu her eve taşımak için yapılacak özel yayını" TRT EBA TV'de seyredebileceksiniz. Şartlar ne kadar zor olursa olsun sonsuza dek sürmeyecektir. Ayrıca her zorluk beraberinde yeni güzellikleri de getirecektir. Yeter ki bizler umutsuzluğa kapılmayalım. Bu sebeple, dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bu yıl da coşku, sevinç ve heyecanla kutlayacağız. Geleceğimizin tohumları olan sizleri, yeniden meydanlardaki kutlamalarda görmeyi heyecanla bekliyoruz.

Milli varlığımızı yüceltme karar ve heyecanını yüreğimizde duyduğumuz duygu ve düşüncelerle, meclisimizin 101. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele arkadaşlarını,  aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor; ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.