Nar Fikret Aktekin Ortaokulu öğretmenleri Avrupa Birliği tarafından hibe almaya hak kazanan “E-Fest” isimli Erasmus+ KA229 projesi kapsamında beşinci hareketliliklerini İtalya'da gerçekleştirdi.

2019 yılında İtalya koordinatörlüğünde kabul edilen ve Türkiye,Yunanistan,Litvanya ve Bulgaristan'dan ortak okullar ile yürütülen konusu festivaller olan projenin beşinci hareketliliği İtalya'nın Torino şehrinde gerçekleştirildi.

20 Haziran-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen hareketlilik kapsamında "geleneksel yemekler" ile ilgili çeşitli etkinlikler yapıldı.Ayrıca hareketliliğe katılan öğretmenler çeşitli okulları ziyaret ederek,Avrupa kültürüne ait faaliyetlere katıldı.

İtalya'ya özgü lezzetleri tadan katılımcılar Istituto Comprensivo Andezeno Genel Müdürü Cristina Brovedani ve Okul Proje Yürütücüsü Prof. Raffaele Casi'ye memnuniyetlerini dile getirdiler.

İlimizi ve Ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Nar Fikret Aktekin Ortaokulu İngilizce Öğretmeni ve okul proje koordinatörü Özge Müfide Cingil,Fen Bilimleri Öğretmeni Sibel Kaya, Türkçe Öğretmeni Hatice Osmanoğlu ve Okul Müdür Yardımcısı Ömer Tokat İtalya'da geleneksel yemekler başlığı altında bir çok etkinliğe katılarak hareketliliği tamamladı.