İstanbul'da eğitim hayatını sürdüren Nevşehirli üniversite öğrencilerine 7. Yılında da burs vermeye devam eden Nevşehirli Bürokratlar ve İşadamları Derneği, aynı zamanda öğrencilere mentorlük ediyor.

Bu kapsamda NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin Başkanlığında video-telekonferans (telekonferans) ile her hafta bir araya gelen Nevşehirli Üniversite öğrencilerine konusunda uzman isimlerin katılımlarında bilgi deneyim tecrübeler aktarılıyor.

Nevşehirli 250 üniversite öğrencisi ile irtibat halinde olduklarını ifade eden NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin; "Burs, staj ve yurt dışı proğramları dahil öğrencilerimize her konuda destek oluyoruz. Hala hazırda erasmusla yurt dışına giden 4 öğrencimize de destek olduk. Lisan ve master eğitimi için yurt dışına gideceklerede destek olacağız.." dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoparkta yazılım firması olan hemşehrimiz Fatih Acer'in organize ettiği toplantıya ilişkin NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin yaptığı açıklamasında şunları ifade etti; "Biz her hafta burda bölümlerine göre üniversitelerde okuyan gençlerle bir araya geliyoruz. Amacımız, onlara hem eğitim görürken hem üniversite sonrası hem staj imkanı sağlamak, işe girmelerinde yardımcı olmak, dil eğitimlerini geliştirmek, onlara yol göstermek birinci amacımız. Daha önce bunu İstanbul’da bir hemşehrimizin verdiği bir ofiste toplanarak yapıyorduk, şimdi bilgisayar üzerinden teams toplantısı şeklinde yapıyoruz.

Burada bu hafta pazartesi günü İstanbuldaki üniversitelerin uluslar arası ilişkiler, kamu yönetimi, işletme, iktisat, maliye, çalışma ekonomisi ve endüstri mühendisliği bölümünde okuyan 18 gencimizle bir araya geldik. Bizim NEVBİAD tarafından da katılanlar, benim arkadaşım olan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ,Deva holdingin yönetim kurulu başkan vekili Mesut Çetin, Groupama sigortası ve Türkiye sigortacılar birliği başkanlığından emekli olan şu anda bir üniversitede öğretim görevliliği yapan Ramazan Ülger, RoyalCert’in yönetim kurulu başkanı Alphan Namlı, Yeminli mali müşavir ve eski hesap uzmanı Bülent Yıldırım, eski Milletvekilimiz şu anda Sanayi bakanlığında genel müdür olan Ebubekir Gizligider'in katılımlarında gerçekleşen toplantıda gençlere tavsiyelerde bulundular ve toplantımız yaklaşık iki buçuk saat sürdü.

Gençlerimiz hem okurken hangi konulara dikkat etmeleri gerektiği, meslek seçerken hangi konuları göze almaları gerektiği ve kendilerinin bundan sonraki hem staj döneminde hem işe girerken referans konusunda bizlerden destek talep ettiler. Bizde hepimiz elimizden gelen her türlü yardımı göstermeye söz verdik. Ayrıca içlerinden akademik kariyere devam  etmek isteyen olursa yabancı dillerini geliştirmek üzere önümüzdeki bu salgın sonrasında yurt dışına İngiltere yada çeşitli ülkelere gitmek isteyen olursa onlara maddi destekte bulunacağız.

Yine gençlerimizi ister yurt içinde ister yurt dışında mastırda doktora yapmak üzere özendirmek istiyoruz. Bu konuda da kendilerine büyük destek yapacağız. İşte bu buluşmamızda bunların sözlerini verdik gençlere çok mutlu oldular çok sevindiler.

Önümüzdeki hafta da Hukuk fakültesinde okuyan gençlerimizle bir araya geleceğiz. Bbir sonrasında bilgisayar mühendisliği elektrik ve elektronik okuyan Nevşehirli öğrencilerimizle bir araya geleceğiz. Ondan sonra inşaat mühendisliği, makine mühendisliği, mimarlık okuyanlarla böyle sürekli gençlerimizle bir araya gelerek onları hem cesaretlendireceğiz hem maddi ve manevi destek sözü vereceğiz. NEVBİAD olarak en büyük yatırımın insana, geleceğimiz gençlerimize yapılacağı düşüncesiyle böyle bir çalışma yürütüyoruz. Bugün bunun ilk toplantısıydı. Bu vesile ile bu anlamlı günde toplantımıza iştirak eden tüm değerli katılımcılarımıza ve bizlerin sesi olan FİB Haber Merkezine de teşekkür eder, Nevşehirli tüm hemşehrilerimize de saygı ve sevgilerimi sunarım" dedi.