Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM) tarafından bilimsel ve felsefi içeriklerin yer aldığı “Bilim ve Felsefe Söyleşileri” serisi kapsamında, “Zihin Felsefesinde Bilinç Kavramı” söyleşisi akademik personelin ve öğrencilerin yoğun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Marmara Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sinem Elkatip Hatipoğlu tarafından gerçekleştirilen söyleşide Hatipoğlu, bilinç kavramını açıkladı. Descartes’ten günümüze değin yapılan çalışmalarla bilinci açıklayan Hatipoğlu, bilincin basit bir zihin aktivitesi olmaktan fazla olarak bilince sahip olabilmek için özne olmanın gerekliliğini açıkladı. Korku, beğeni ve duyguların bilinçle ilişkisine vurgu yapan Hatipoğlu, bilinç ve hissiyatın birbirine eşlik eden öznel bir yapıya sahip olduğunu belirtti. Söyleşide bilinç türlerini de açıklayan Hatipoğlu, söyleşinin sonunda katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. 

Doç. Dr. Sinem Elkatip Hatipoğlu’na ve katılımcılara Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Semih Aktekin adına teşekkür eden NEVEMM Müdürü Doç Dr. Davut Sarıtaş, seminerlerin devam edeceğini belirtti. 

Söyleşiye, https://www.youtube.com/watch?v=CQhAxAHWBcg adresinden ulaşılabilir.