Nevşehir Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürlüğü YGS 2013 Yerleştirme Duyurusu
D U Y U R U

Eğitimde rekabet; eğitimin kalitesini artırmak için yapılırsa, bu insanımızın, ilimizin ve ülkemizin başarısı, kalkınması için son derece yararlı, hatta elzem bir faaliyet olur. Ancak yalana ve karalamaya dayalı bir rekabetin kimseye faydasının olmayacağı gibi insanımıza ilimize ve ülkemize de zarar vereceği aşikârdır.

2013 Yılı SBS ve LYS sınavları açıklandıktan sonra okullar başarılı öğrenci kaydetme yarışına girmişler, başarılı öğrencileri kaydetmek için de kendi başarılarını abartıp rakip gördükleri okulların başarılarını yalan yanlış beyanlarla görmezden gelme, yok sayma kampanyaları başlatmışlardır.

Bir eğitim kurumu kendisini başarılı göstermek için başka okulları neden başarısız göstermeye çalışır? Okuyucuların takdirine bırakıyorum.

Gerçek şu ki; Nevşehir Anadolu Öğretmen Lisesi geçmiş başarılarını, hangi öğrencileri nerelere yerleştirdiğini yazmaya kalksa, hakkında yalan yanlış beyanlarla karalama kampanyası yürütenler çok mahcup olurlar. Biz buna ihtiyaç duymuyoruz ancak, öğretmenlerimizin küçümsenmelerinden, öğrencilerimizin ve velilerimizin tedirgin edilmelerinden, kandırılmalarından zarar görmelerinden de rahatsız oluyoruz.

2012-2013 öğretim yılı nisan ayı ortalarından itibaren yani YGS sonuçları açıklandıktan bir süre sonra bir takım vaatlerle bir özel okula nakli yapılan beş (5) başarılı öğrencimizden dördü (4) hiçbir öğretim kurumuna yerleşememiştir. Bu durum da okul olarak bizi ziyadesiyle üzmüştür.

2012-2013 öğretim yılında okulumuz öğrencilerinden 13’ü Tıp, 2’si Dişçilik, 1’i Hemşirelik, 4’ü Hukuk, 22’si seçkin Üniversitelerin Mühendislik, 8’i Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Beslenme ve Diyetetik, 7’si Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmalık, 8’i Eğitim, 3’ü İktisat fakültelerine yerleşmişlerdir.

İlgilenenlere duyurulur.