102’nci yıldönümünde tüm yurtta kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Nevşehir programı belli oldu.

SAAT 09.00’da Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu ile başlayacak olan program, saat; 10.00’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 2.Nolu Çim Sahadaki kutlama programı ile devam edecek. Tören alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirilecek.

Nevşehir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 2.Nolu Çim Sahada kutlanacak.                                                                                 

Saat 10.00'da başlayacak olan kutlama programında; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının Okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yapacak.  

Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu öğrencisi tarafından şiir okunmasıyla devam edecek kutlama programı Vilayetler Birliği Anaokulunun Müzikli Dans Gösterisi, 23 Nisan Anaokulunun, Ritim Gösterisi, 50. Yıl Anaokulunun, Müzikli Dans Gösterisi, H.B.V. Ü. Kadın Mehmet Dirikoç Anaokulunun, Müzikli Dans Gösterisi, 75. Yıl İlkokulu ile 75.Yıl Ortaokulu Halk Oyunları Ekiplerinin ortak olarak sergileyecekleri Kırşehir Yöresi halk oyunları gösterisi, 20 Temmuz İlkokulu öğrencisi tarafından şiir okunacak. İncekaralar İlkokulunun, Müzikli Dans Gösterisi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı sporcu grupları tarafından Jimnastik Gösterisi, 75. Yıl İlkokulunun, Müzikli Dans Gösterisi, Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi ( JAKEM) tarafından Eğitimli Köpek Gösterisi, Cumhuriyet Ortaokulu Halk Oyunları Ekibinin sergileyeceği Kafkas Yöresi halk oyunları gösterisi, Güzelyurt Turgut Develioğlu İlkokulunun, yöresel oyunlar gösterisinin ardından ödül törenine geçilecek.  

Törende; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce, merkez ilçede bulunan resmi ve özel ilkokullar ile ortaokullar arasında yapılan Satranç Turnuvasında dereceye giren öğrencilerin, Nevşehir Belediyesi himayelerinde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonunda merkez ilçede bulunan; Resmi ve Özel İlkokullar arası Kapadokya temalı Şiir Yazma yarışmasında dereceye giren öğrencilerin, Resmi ve Özel İlkokullar arası Kapadokya temalı Öykü Yazma yarışmasında dereceye giren öğrencilerin, Resmi ve Özel İlkokullar arası yapılan Sportif( Halı Saha Futbol)yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Yöresel Oyunlardan, Çuval Yarışı, Yumurta Taşıma ve Halat Çekme Yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri programa katılacak olan Protokol mensuplarınca verilecek.  

Kutlama programı Nevşehir Belediyesince Kültür ve Sanat merkezinde saat 13.30’ da düzenlenecek olan Çocuk Şenliği ve Kitap Fuarının açılışıyla son bulacak.  

NEVŞEHİR VALİLİĞİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 2.Nolu Çim Saha ( Stat) Kutlama Programı

Programın Tarihi: 23 Nisan 2022 Cumartesi

Programın Yeri: Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 2.Nolu Çim Saha

Programın Saati: 10.00

Program Yürütücüsü: Necip Fazıl Kısakürek ilkokulu

PROGRAM

  1. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının Okunması
  2. İl Milli Eğitim Müdürü Memet POLAT’ ın Konuşmaları
  3. Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu öğrencisi tarafından şiir okunması,
  4. Vilayetler Birliği Anaokulunun Müzikli Dans Gösterisi,
  5. 23 Nisan Anaokulunun, Ritim Gösterisi,
  6. 50. Yıl Anaokulunun, Müzikli Dans Gösterisi,
  7. H.B.V. Ü. Kadın Mehmet Dirikoç Anaokulunun, Müzikli Dans Gösterisi,
  8. 75. Yıl İlkokulu ile 75.Yıl Ortaokulu Halk Oyunları Ekiplerinin ortak olarak sergileyecekleri Kırşehir Yöresi halk oyunları gösterisi,
  9. 20 Temmuz İlkokulu öğrencisi tarafından şiir okunması,
  10. İncekaralar İlkokulunun, Müzikli Dans Gösterisi,
  11. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı sporcu grupları tarafından Jimnastik Gösterisi,
  12. 75. Yıl İlkokulunun, Müzikli Dans Gösterisi,
  13. Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi ( JAKEM) tarafından Eğitimli Köpek Gösterisi,
  14. Cumhuriyet Ortaokulu Halk Oyunları Ekibinin sergileyeceği Kafkas Yöresi halk oyunları gösterisi,
  15. Güzelyurt Turgut Develioğlu İlkokulunun, yöresel oyunlar gösterisi,
  16. Ödüllendirme Töreni:
  • Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce, merkez ilçede bulunan resmi ve özel ilkokullar ile ortaokullar arasında yapılan Satranç Turnuvasında dereceye giren öğrencilerin Ödüllendirilmesi,
  • Nevşehir Belediyesi himayelerinde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonunda merkez ilçede bulunan;

- Resmi ve Özel İlkokullar arası Kapadokya temalı Şiir Yazma yarışmasında dereceye giren öğrencilerin Ödüllendirilmesi

- Resmi ve Özel İlkokullar arası Kapadokya temalı Öykü Yazma yarışmasında dereceye giren öğrencilerin Ödüllendirilmesi,

- Resmi ve Özel İlkokullar arası yapılan Sportif( Halı Saha Futbol)yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin Ödüllendirilmesi,

  • İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce düzenlenenYöresel Oyunlardan,Çuval Yarışı, Yumurta Taşıma ve Halat Çekme Yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin Ödüllendirilmesi,

17. Nevşehir Belediyesince Kültür ve Sanat merkezinde saat 13.30’ da düzenlenecek olan Çocuk

Şenliği ve Kitap Fuarının açılışı,

18. PROGRAMIN SONA ERMESİ