Nevşehir İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı birinci döneminin sona ermesi vesilesiyle bir mesaj yayımladı. İl Müdürü Demir mesajında şunları ifade etti;

22 Ocak 2021 Cuma günü itibariyle 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılının ilk yarısını 52 Bin 830 öğrencimiz ile tamamlayacağız. Tüm idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, Sevgili Öğrencilerimiz ve Siz velilerimiz, Covid 19 Salgını nedeniyle büyük özveri ile eğitime katkı sağlayarak, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlığını koruyarak, onların en iyi şekilde geleceğe hazırlanmasında yoğun bir dönemi daha geride bıraktınız. Üç haftalık  bir ara tatile giriyoruz. Bu tatil döneminin de sağlıklı ve verimli geçmesini temenni ediyorum. 

        Sevgili Öğrenciler, 

        Hepinizi salgın döneminde evlerinizden uzaktan eğitime göstermiş olduğunuz ilgi ve gayretli çalışmalarınızdan dolayı tebrik ederim. Şartlar ne olursa olsun hayatın her döneminde ve her alanında başarılı olmak, öncelikle buna inanmak ve gerekli özveri ve çalışmaları yapmakla mümkündür.  Çalıştığınız takdirde başarılı olacağınıza dair inancınızı, hedeflerinize ulaşmak için öz güveninizi hiç kaybetmeyin. Bizler de sizleri en iyi şekilde geleceğe hazırlamak ve  hedeflerinize ulaşmanızda yardımcı olmak için bütün imkânlarımızla desteklemeye devam edeceğiz.  Sizlerin de yarıyıl tatili süresince dinlenmenin yanı sıra genel konu tekrarları yaparak, bol kitap okuyarak ve sağlığınızı koruyarak ikinci döneme hazır olmanızı istiyoruz. 

        Kıymetli velilerimiz, 

        Evlatlarımızın başarılı bir öğrenci olabilmesi kadar, sağlıklı, özgüvenli, iyi bir insan olması ve nitelikli bir birey olarak yetişmesi de bizim için çok önemlidir. Zorlu salgın sürecinde öğretmenlerimizle işbirliği içerisinde evinizde eğitime sağladığınız desteklerden dolayı teşekkür ederiz.  

        Çocuklarımızın içinde bulunduğu yaş itibariyle başarıları, olumlu kişilik edinmeleri ve davranış geliştirmelerinde sizlerin yaklaşımı çok önemlidir. Çocuklarımızı önemseyelim, onlara gerekli ilgiyi gösterelim, onların gelişimini takip edelim, onları her anlamda olumlu yönünde teşvik edelim.   

        Kıymetli Meslektaşlarım, 

        Sizler; geleceğin teminatı öğrencilerimize ufuk açan, yol göstererek aydınlatan hikâyemizin başkahramanlarısınız. Sizlere  emanet ettiğimiz öğrencilerimizin; sosyal, zihinsel ve ruhsal yönleriyle gelişmelerine sağladığınız katkı, verdiğiniz emek her şeyden önemli ve değerlidir. Ülkemizin teminatı ve geleceğimizi şekillendirecek mutlu bireyler yetiştirme yolunda sabır, emek, samimiyet ve fedakârlık isteyen eğitim öğretim sürecinde özveriyle çalışarak geldiğimiz bu dönemin sonunda sizlere yürekten teşekkür ediyorum. 

        Salgın sürecinde fedakârca, öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim alabilmeleri adına gösterdiğiniz emek ve çabalarınızdan dolayı hepinizi kutluyorum.  Bu onurlu mesleğin neferleri olarak sizler de yoğun geçen bir dönemin ardından dinlenmeyi hak ettiniz.  

        Bu vesileyle ilimizin eğitim-öğretim sürecine verdikleri samimi desteklerden dolayı okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, en kısa sürede salgının bitmesi, hayatın normale dönmesi, öğrencilerimizle okullarımızda örgün eğitime devam edeceğimiz sağlıklı günlerin gelmesi dileğiyle iyi tatiller diliyorum. 

                                            Murat DEMİR
                               Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü