Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Adalet Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 11 ilde kurulan ve bunlardan birisi de Nevşehir’de açılacak olan Çocuk Görüşme Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Vali Becel, çocuklarla kişisel ilişki kurulması iş ve işlemlerinin yerine getirilmesine yönelik yapılan merkezin, yakın zamanda hizmet vereceğini belirtti.

Adalet Bakanlığı, boşanmış eşlerin çocuklarının icra yolu yerine 'Çocuk Görüşme Merkezleri'nde teslimine ilişkin uygulamanın ilimiz Nevşehir de de başlanacağını duyurmuştu.

Teslim ile ilgili işlemler artık uzmanlar eşliğinde, çocuklar yararına dizayn edilen 'Çocuk Görüşme Merkezleri'nde yerine getirilecek. Bu işlemler için ebeveynler hiçbir harç ve masraf yatırmak, ücret ödemek zorunda kalmayacak. Bütün giderler Adalet Bakanlığı'nın bütçesinden karşılanacak. Çocukların yaş ve gelişim düzeyleri gözetilerek hazırlanan bu merkezlerde, çocuk ve taraflarla iletişim kurulacak ve bu süreçte nasıl davranmaları gerektiği konusunda rehberlik edilecek. Teslim işlemleri rızaya dayalı olarak yerine getirilmeye çalışılacak.