Nevşehir İl Millî Eğitim Müdürü Murat DEMİR; İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Murat SALTIK, Şube Müdürlerimiz Alaaddin ÇAKIRCİ ve Yusuf AYDOĞMUŞ ile birlikte Ölçme Değerlendirme Merkezini ziyaret etti. Ziyarette elektronik sınav merkezinin 20 kişilik olan kapasitesinin 80'e çıkmasını sağlayacak yeni e-sınav salonlarıyla ilgili incelemelerde bulunuldu.

Bakanlığımızca evrak kullanılmaksızın, sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin elektronik ortamda yapıldığı elektronik sınav (e-sınav) merkeziyle ilgili Müdürlüğümüzün kapasite artırma çalışmaları devam ediyor.

Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Murat DEMİR yaptığı açıklamada "Elektronik sınav merkezimizde Bakanlığımız tarafından düzenlenen motorlu taşıtlar sürücü kursu teorik sınavları, kalfalık ve ustalık teorik sınavları, MEB Unvan Değişikliği Sınavı gibi sınavlarla diğer kurumlara ait sınavlar da yapılmaktadır. Dolayısıyla e-sınav merkezlerimizin kullanım kapasitesi giderek artıyor. Bu nedenle kapasitede artış sağlamak için yeni salonlar açmayı planlıyoruz. Böylece merkezimizden birçok insan yararlanacak ve sınava girecek adaylarımıza kolaylık sağlayacak." dedi.

Müdürlüğümüz Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından ilimizdeki 8. Sınıf öğrencilerinin hazırbulunuşluk düzeylerini tespit edebilmek için yapılacak olan sınavın hazırlıklarını da yerinde inceleyen Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Murat DEMİR Ölçme Değerlendirme Merkezimizin öğretmenlerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.