Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, hayırsever iş insanı Bayram Sağlam ile Rehberlik ve Araştırma Merkezi yapımı protokolünü imzaladı.

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Nevşehir'e hayırlı olsun.

Nevşehirli hemşehrimiz hayırsever iş insanı Bayram Sağlam tarafından ilimize kazandırılacak olan Rehberlik ve Araştırma Merkezi için Vali İnci Sezer Becel başkanlığında protokol imzalandı.

Protokol ile toplam inşaat alanı 2.911 metrekare olan 3 katlı Rehberlik Ve Araştırma Merkezi yapılmaya başlanacaktır. Bina hayırsever tarafından tamamlanarak Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edilecektir. Eğitim öğretim kurumlarındaki rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi için çalışmalar yürüterek, özel eğitim gerektiren bireylerin eğitsel değerlendirme, tanılama ve yönlendirme hizmetlerini gerçekleştirecek olan Rehberlik ve Araştırma Merkezimiz, psikolojik destek ihtiyacı duyan her yaştaki bireye de hizmet verecektir.

   Hayırsever Bayram SAĞLAM'a teşekkür eder, Rehberlik Ve Araştırma Merkezimizin ilimiz eğitimine hayırlı olmasını dileriz.

Kapadokya Alan Başkanlığında düzenlenen protokol törenine, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin, NEVBİAD Yönetim Kurulu üyesi İş Adamı Bayram Sağlam, Ürgüplü hayırsever işadamı Bekir Erdoğan, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir katıldı.
  

Eğitimde Çok Önemli Mesafeler Aldık
AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Kapadokya Alan Başkanlığımızda NEVBİAD üyesi hayırsever iş insanı Bayram Sağlam hemşehrimiz ile Rehberlik ve Araştırma Merkezi Yapım Protokolü Nevşehir Valimiz Başkanlığında hazirunumuzla birlikte imzalandı. Yapımına başlanacak olan RAM yeni binası şehrimize hayırlı olsun." dedi.

Toplumun varlığını devam ettirebilmesi için yapılan yatırımların en önemlisinin eğitim olduğuna vurgu yapan Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, “Bir toplumun bütün değerlerini, kültürünü, medeniyetini nesilden nesile aktarabilmek sağlıklı bir talim ve terbiye programıyla mümkündür. İyi planlanmış eğitim politikası, içeriği iyi belirlenmiş müfredat ve tabi ki fiziki alt yapı. İşte fiziki alt yapı konusunda son 19 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nin her noktasından bir taraftan devlet bütçesi bir taraftan da Nevşehirli değerli hayırseverlerimizin katkılarıyla çok önemli mesafeler alındı. Eğitim kurumlarımız, pansiyonlarımız, uygulama alanlarımız, spor salonlarımız, okul çevrelerimiz gerçekten çok nitelikli bir hale geldi” şeklinde konuştu.


Hayırda Yarışın Devam Etmesini Diliyorum

Nevşehirli hayırseverlerin eğitime büyük katkı sağladığını ifade eden Vali Becel'de, "Bu hayırda yarışın devam etmesini diliyorum. Tüm hayır sahiplerimize bol kazançlar dileyerek, yapılacak Rehberlik ve Araştırma Merkezi eğitim alanından fayda sağlayacak tüm öğrencilerimiz adına da teşekkür ediyor, Nevşehir'imiz ve Nevşehir Eğitimi için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.


Okul Protokolü’nün imzalanmasının ardından Vali Becel, hayırsever Bayram Sağlam ile hatıra fotoğrafı çektirdi.