Nevşehir'de Köy Yaşam Merkezleri, Köylerin Kalbi Olacak..

Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından, kullanılmayan köy okulu binaları, köy yaşam merkezi projesiyle ihtiyaçlara binaen anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, bilim ve tasarım atölyeleri gibi alanlara dönüştürülüyor. Bu kapsamda İlimiz Nevşehir'de Merkez ilçeye bağlı Basansarnıç Köyü İlkokulu ve Avanos İlçesine bağlı Üçkuyu İlkokulu Köy Yaşam Merkezleri projesi kapsamında dönüştürülerek tekrar öğrencilerle buluşturulacak.

Nevşehir'de ilk uygulama 2 köyde başlıyor...

Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen projeyle, ulaşılabilir yaşam alanları oluşturulacak. Proje kapsamında Nevşehir'de ilk uygulama Merkez ilçeye bağlı Basansarnıç Köyü İlkokulu ve Avanos İlçesine bağlı Üçkuyu İlkokulunda hayata geçiriliyor.

Kullanılmayan köy okullarının yaşam merkezlerine dönüştürülmesi için başlatılan "Köy Yaşam Merkezleri Projesi" kapsamında Nevşehir İl Millî Eğitim Müdürü Memet Polat, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Dildöken ve İl Millî Eğitim Şube Müdürü Yusuf Aydoğmuş Basansarniç Köyü Yaşam Merkezi için yapılacak çalışmalar ile ilgili saha incelemelerinde bulundular.