Tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir’de de Liselere Geçiş Sınavı (LGS) heyecanı yaşandı.

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için sabah saatlerinde sınava katılacakları okullardaki yerlerini alan öğrenciler nitelikli bir liseye yerleşebilmek için sınava girdi.

Sınav için öğrenciler sabahın erken saatlerinde, sınava girecekleri okulların önünde beklemeye başladı. Ardından maske kontrolü ile sosyal mesafe kurallarına uygun olarak teker teker sınıflara alındılar. Çocuklarıyla birlikte okullara akın eden veliler de, sınav boyunca yanlarında getirdikleri Kur’an-ı Kerim’den çocuklarının başarılı olması için dualar okudu.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel'de, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına giren öğrencilerimizi ve ailelerini sınav öncesi okullarında ziyaret ederek başarılar diledi.

Binlerce öğrencinin istediği liseye girmek için ter döktüğü sınavın ilk oturumu 09.30’da, ikinci oturumu 11.30’da tamamlandı.

Sınava giren öğrenciler ile beraberlerindeki refakatçileri, saat 15.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu.

FİB Haber Merkezi olarak tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

LGS SAAT KAÇTA?

Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) 06 Haziran 2021 Pazar günü birinci oturumu 09.30’da başlayıp 10.45’de tamamlanacak; ikinci oturumu 11.30’da başlayıp 12.50’de sona erecek.