Nevşehir'de Öğrenme Şenliği’nin açılış programı mehteran takımının öncülüğündeki kortej yürüyüşü ile başladı. Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, diğer kurum amirleri ,okul müdürleri ve Nevşehir Merkez okulları öğrencilerinin katılımı ile Öğrenme Şenliği kortej yürüyüşü Borsa kavşağından başlayarak Diriliş Meydanı’nda tamamlandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir yaptığı açıklamasında; Öğrenme Şenlikleri ile öğrenmenin yararlarının topluma anlatılmasının yanı sıra kişilerin yaparak-yaşayarak öğrenebilecekleri faaliyetlere katılımlarının sağlanması suretiyle; öğrenmenin ne kadar ilgi çekici ve eğlenceli olduğunun gösterilmesi, öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğu konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturulması hedeflenmiştir" dedi. Demir, iki gün boyunca devam edecek olan öğrenme şenliğine tüm Nevşehir halkını davet etti.
 

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde başlayan “Öğrenme Şenlikleri” 07-08 Mayıs 2018 tarihlerinde Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde yapılacaktır. Şenlik boyunca 26 okul/kurum tarafından 38 stantta 160 etkinlik sergilenecektir.
Öğrenme Şenliğimize tüm halkımız davetlidir.