Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Nevşehir Öğretmenevi'nde düzenlenen kokteyle katıldı.

Proğrama ev sahipliği yapan Nevşehir Öğretmenevi Müdürü Seyrani İpek'in açış konuşması ve yeni öğretmenevi hakkında bilgi veren konuşmasıyla başladı.

Kokteyle, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Gençlik Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Nevşehir EBS Başkanı Mustafa Çiftci,    Okul Müdürleri ve çok sayıda öğretmenler katıldı.

Konuşmasına 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak başlayan Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir; "Geldiğimiz günden beri Öğretmenevi soruluyordu. Çok şükür Nevşehir'imizin yeni Öğretmevini tamamlayarak hizmete sokmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca bugüne vesile emekli öğretmenlerimizi ziyaret ettik inanın çok duygulandım. İşallah Hacı Bektaş-ı Veli'nin sözlerinde ifade ettiği gibi hep birlikte iri olacağız diri olacağız el ele verip eğitim çıtasını yükselteceğiz. Bu vesile ile hayatlarını kaybeden değerli Öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününüzü bir kez daha kutluyorum" dedi.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, proğrama katılan öğretmenleri masalarında da ziyaret ederek Öğretmenler Günü'nü kutladı. Vali Becel yaptığı konuşmasında, "Eğitim camiası ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla biz bir aileyiz. Sizlere layık değil ama değerli olduğunuzu elimizden geldiğince hissettirmeye çalışıyoruz. Küçük bir kokteylle beraber olmak istedik" dedi.

Öğretmenlerin yaptığı işin kutsaliyeti ve önemine vurgu yapan Vali Becel, bir ülkenin geleceğini öğretmenlerin şekillendirdiğini kaydetti.

Vali Becel, "Yaptığınız iş çok önemli. Yetiştirdiğiniz çocuklar 20- 30 yıl sonra bu ülkeyi yönetecek. Bizler de sizlere bu noktada elimizden geldiğince yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz. Her zaman sizlerin yanındayız" diye konuştu.