Milli Eğitim Bakanlığı kararı ile okullar tüm Türkiye’de 13 Şubat 2023'e kadar tatil edildi.

Milli Eğitim Bakanı Mamut Özer, "Tüm Türkiye’de okullarımızı 13 Şubat’a kadar 1 hafta tatil ediyoruz" dedi.

Nevşehir ile birlikte Türkiye genelindeki tüm okullarda okullar tatil edildi. Tatil bir hafta daha uzatıldı.

Okullar 13 Şubat'ta açılacak

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Nevşehir'de de uygulanacak karara göre okullar 13 Şubat 2023 Pazartesi günü açılacak.

TÜM TÜRKİYE'DE EĞİTİM ÖĞRETİME 13 ŞUBAT'A KADAR ARA VERİLDİ

Deprem bölgesinde bulunan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya Doğanşehir'de depremden etkilenen bölgelerde inceleme yaparak vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Bakan Özer, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve bölgedeki pek çok ili etkileyen deprem dolayısıyla tüm Türkiye'de eğitim öğretime 13 Şubat'a kadar ara verildiğini açıkladı.

Özer açıklamasında şunları kaydetti: "Şu andaki tüm Türkiye'deki iklim şartlarını göz önüne alarak ve deprem bölgelerindeki çalışmaların çok daha suhuletli olması bağlamında sadece deprem bölgesindeki iller değil çevresindeki illerin de suhuletli bir şekilde süreçleri yönetmesi için bugünden itibaren tüm Türkiye'de tüm okullarımızı 13 Şubat'a kadar bir hafta tatil ediyoruz. Böylece millet olarak devlet olarak hem süreçleri daha rahat bir şekilde yürütme hem de özellikle bu 10 ilde akrabaları olan diğer illerdeki vatandaşlarımızın erişimini kolaylaştırmak anlamında da bu kararı almış bulunuyoruz. Ama bu kararı alırken tüm illerimizdeki özellikle 10 ilimizdeki okullarımızın tamamı vatandaşlarımızın hizmeti için açık tutulacak. Konaklama, yemek ikramıyla ilgili her türlü hizmet okullarımızda, öğretmenevlerimizde vatandaşlarımıza 7/24 kesintisiz bir şekilde intikal ettirilecek."